22 / 05 / 2024

apartman toplantısı yönetici seçimi

apartman toplantısı yönetici seçimi

Kat Mülkiyeti Kanununa göre, yönetici atamasının zorunlu olduğu apartmanlarda, yönetici seçimi nasıl yapılıyor? Yöneticinin ne gibi görev ve sorumlulukları bulunuyor? İşte apartman yöneticiliği seçimi konusu...

Apartman toplantısı internet üzerinden yapılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, '44 bağımsız bölümlü binamızda kat malikleri toplantısı ‘ZOOM teknolojisi ile yapılacak’ denildi. Bu toplantı geçerli mi? sorusunu yanıtladı.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Malatya Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı yapıldı. Toplantıda Doğanyol ilçesi ishak mahallesi, 135 ada, 35 parselin 25 yıllığına Doğanyol İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmesine karar verildi.

Ordu Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda 2016 yılının faaliyet raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Şubat ayı toplantısı gerçekleşti!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleşti. İşte gündem maddeleri...

Tekirdağ Büyükşehir'den üstyapı toplantısı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Fen İşleri Dairesi Başkanlığında düzenlenen altyapı ve üstyapı toplantısına katıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir'in meclis toplantısı yapıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir 2017'nin ilk toplantısını yaptı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılının ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başkanlığında toplandı.

Düzce'de yılın ilk koordinasyon kurulu toplantısı gerçekleşti!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında düzenlenen 2017 yılının ilk Yönetim Koordinasyon Toplantısı’nda gündemi, kış tedbirleri ve Düzce’de devam eden projelerin çalışmaları oldu.

Ümraniye Belediyesi'nden yılın ilk koordinasyon toplantısı!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2017 yılının ilk mesai saatlerinde Belediye Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleriyle koordinasyon toplantısında bir araya geldi.

Artaş İnşaat yıl sonu değerlendirme basın toplantısı yarın!

Artaş İnşaat'ın 2016 yılını değerlendireceği ve 2017 yılını için yeni yatırımlarından bahsedeceği yıl sonu değerlendirme basın toplantısı yarın gerçekleşecek.

Kocaeli Büyükşehir yılın son imar toplantısını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla her ay düzenlenen imar koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık toplantısı yapıldı!

Gaziantep Büyükşehir belediyesi meclisi Aralık ayı dönem toplantısının ikinci bileşimi gerçekleştirildi. Toplantıda, trafo alanları ile ilgili imar planı görüşmesinde CHP’li üyelerin grup kararı ile ret oyu vereceğini söylemesi gülüşmelere neden oldu.

apartman toplantısı yönetici seçimi Haberi

apartman toplantısı yönetici seçimi

Apartman yöneticiliği seçimi!

Apartman yöneticiliği, kat malikleri toplantısında yapılan oylama sonucunda yönetime atanan kişi veya kişiler tarafından yapılıyor. Yönetime tek bir kişi atanmışsa; "Yönetici" birden fazla kişinin atanması halinde ise "Yönetim Kurulu" unvanları alınıyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, apartman yöneticiliği seçimi kat malikleri toplantılarında yapılıyor. Toplantı için en az 15 gün öncesinden genel kurul çağrısı yapılması gerekiyor.


Apartman kat malikleri kurulunun yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda toplanması gerekiyor. Yönetim planında, böyle bir zaman gösterilmemesi halinde her takvim yılının ilk ayı içinde toplantı yapılıyor.


Konut siteleri gibi toplu yapılarda ise kurulların, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor.


Apartman yöneticiliği

Apartman yöneticisinin görevleri;

-...