06 / 05 / 2024

apartman yönetcisinin aidat makbuzu vermesi zorunlu mudur

apartman yönetcisinin aidat makbuzu vermesi zorunlu mudur

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. Peki, apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Aidat borçlularının listesini apartman kapısına asmak suç mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının kapılara asmanın suç olup olmadığı sorusu yöneltildi.

Yüksek aidat ödeyen kiracılar dikkat!

Toplu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödemesi yapılıyor. Bazı apartman ve site sahipleri apartmanlarda yaşayan kiracılardan yüksek aidat ücreti talep edebiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

5 maddede site yönetiminde aidat!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 5 maddede site yönetiminde aidat " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Yönetici aidat karşılığı binanın dükkanını kullanabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''Yönetici aidat karşılığı binanın dükkanını kullanabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Ahmet Şimşek'ten apartman yöneticilerine asansör uyarısı!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, apartman yöneticilerini, binaların asansörlerinin aylık bakım, yıllık periyodik kontrol ve denetimlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Apartman yöneticisi maaşı 2016!

Apartmanda yönetici olarak seçilen kimse sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor. Peki apartman yöneticisi maaşı 2016 ne kadar?

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

Apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantısı, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartman yönetimi toplantısı nerede yapılır?

Apartman yönetimi toplantı şartları!

Apartmanda sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün bulunması halinde yönetimin oluşturulması ve bu yönetimin belli zamanlarda toplantı yapması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi toplantı şartları neledir?

apartman yönetcisinin aidat makbuzu vermesi zorunlu mudur Haberi

apartman yönetcisinin aidat makbuzu vermesi zorunlu mudur

Apartman yöneticisi aidat makbuzu vermiyorsa ne olur?

Apartman aidatı ile ilgili hususlara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Her kat maliği sahibi olduğu konutun ortak gider aidatlarını ödemesi gerekiyor. 


Kat malikleri, anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında;  katılmakla yükümlü oluyor. 


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. 


Apartman aidatlarının miktarı apartman genel kurulunda belirleniyor. Apartmanlarda yönetici işletme projesine dair yetkiyi genel kuruldan alıp, kat maliklerinin onayına sunuyor.


Eğer söz konusu projeye 7 gün...