14 / 05 / 2024

apartman yöneticiliğinin devri

apartman yöneticiliğinin devri

Bağımsız 8 veya daha fazla bölümden oluşan her yapının mutlaka apartman yöneticisi bulunması gerekiyor.Hem kat maliklerinden hem dışarıdan aday olan biri yönetici seçilebiliyor.Peki apartman yönetimi nasıl devredilir?

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Apartman yöneticilerine tavsiyeler!

Posta yazarı Tamer Heper, '23 daire, 10 dükkanı bulunan bir apartmanın yöneticiliğini yapıyorum. Karşılaşabileceğim sorunlarda bana yardımcı olabilecek bir kitap önerebilir misiniz?' sorusunu yanıtladı.

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Ankara Yanimahalle'de site ve apartman yöneticiliği eğitimi verildi!

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi işbirliğinde “Halk yönetime katılıyor, Yenimahalle gelişiyor” sloganıyla Ankara’da bir ilke imza atıldı.

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Ahmet Şimşek'ten apartman yöneticilerine asansör uyarısı!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, apartman yöneticilerini, binaların asansörlerinin aylık bakım, yıllık periyodik kontrol ve denetimlerini yaptırmaları konusunda uyardı.

Toplu Yapı ve Bina Yöneticiliği Sertifika Programı 13 Şubat'ta başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Toplu Yapı ve Site Yöneticisi (Bina Yöneticiliği) Sertifika Programı 13 Şubat -28 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu!

Bizimkiler dizisinden hafızalara kazınan Sabri beyin apartman yöneticiliği, son yılların gözde mesleklerinden oldu. 500 haneli dev sitelerdeki profesyonel hizmetlerde aylık kazanç 10 bin lirayı bulurken, kursları bile açıldı.

Apartman yöneticisi maaşı 2016!

Apartmanda yönetici olarak seçilen kimse sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebiliyor. Peki apartman yöneticisi maaşı 2016 ne kadar?

İstanbul'da yeni iş fırsatı: Site ve apartman yöneticiliği!

Türkiye nüfusunda her beş kişiden birinin yaşadığı ve dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da bina yönetimi ayrı bir meslek dalı olarak ortaya çıkıyor. İstanbul'da 12 milyonu aşkın nüfus toplu konut tarzı sitelerde yaşamayı tercih ediyor.

İsta, apartman yöneticilerini tasarruf için harekete çağırıyor!

İSTA tüm ev ve işyerlerinin Isı Pay Ölçerlerle donatılması ve ısınma masraflarını azaltırken enerji tasarrufu sağlanması konusunda halkın ve özellikle apartman yöneticilerinin bilinçlenmesinin önemini vurguluyor.

apartman yöneticiliğinin devri Haberi

apartman yöneticiliğinin devri

Apartman yönetimi nasıl devredilir?

Kat malikleri kanuna göre 8 ve daha fazla bağımsız bölüme sahip anagayrimenkullerde yönetici seçimi zorunludur.Kat mâlikleri kendi aralarından ya da dışarıdan seçecekleri bir kimseye ya da kurula bu görevi verebiliyorlar.


Yönetici seçimi için kat mâliklerinin hem sayı hem de arsa payı bakımından çoğunluğu, yani yarıdan 1 fazla oyu gerekiyor.Yönetici Kat Mâlikleri Kurululunun yıllık toplantısında atanıyor.Atama 1 yıl için yapılıyor.


Atama işlemi her yıl yenileniyor.Eski yönetici toplantıda tekrar atanabiliyor.Kat Mâlikleri Kurulunun kararı tek başına yeterli olmuyor. Yönetici seçilen kişinin de bunu kabul etmesi gerekiyor. Anlaşma sağlanamıyor ise ilgili Sulh Hukuk Mahkemesine başvurup yönetici atanması talep edilebiliyor.


Anagayrimenkulde birden ziyade bağımsız bölümü olan kat maliki, her bağımsız bölüm için ayrı bir oy hakkına sahiptir; bununla beraber onun malik olduğu bağımsız bölümlerin...