04 / 05 / 2024

apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabilir mi

apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabilir mi

Apartman yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Mevcut yükümlülüklerini yerine getirmeyen apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabiliyor. İşte örnek davalar..

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Kat malikleri dikkat! Apartman yöneticisi bütün giderlerden muaf olamaz!

Apartman ya da sitelerden en tartışmalı konulardan biri olan aidat ve ek bütçe konularında çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu. Apartman yöneticisi tüm giderlerden muaf olamaz!

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Apartman yöneticisi ile sorun yaşayan malikler, yöneticinin hangi durumlarda görevden alınabileceğini merak ediyor. Peki, apartman yöneticisi nasıl görevden alınır?

Yılmaz Erbek Apartmanı davasında market hakkında suç duyurusu!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir depreminde çöken binalar arasında yer alan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın davasında son durum ne?

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabilir mi Haberi

apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabilir mi

Apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu!

Apartman yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabilir. 


Yönetici, açılan davayı bütün kat maliklerine ve ada veya toplu yapı temsilciler kuruluna duyurur. Kurul kararının iptali halinde bu konudaki yargılama giderleri ortak giderlerden karşılanıyor.


Yönetici, yönetim planında yazılı zamanlarda eğer böyle bir zaman yazılmamışsa her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna, anagayrimenkul dolayısiyle o tarihe kadar elde edilen gelirlerin ve yapılmış olan giderlerin hesabına vermekle yükümlüdür.


Kat maliklerinin yarısı isterse, bunların arsa payları ne olursa, olsun...