05 / 05 / 2024

apartman yöneticisi sözleşmesi örneği

apartman yöneticisi sözleşmesi örneği

Site yöneticisinin veya site yönetim kurulunun görev ve sorumluluklarının yanı sıra, hakları da bulunuyor. Peki buna göre site yöneticisinin hakları neledir? İşte site yöneticisi hakları...

Apartman yöneticisi sözleşmesi örneği!

Sekiz ya da daha fazla bağımsız bölüme sahip apartmanlara yönetici seçildiği takdirde, yöneticinin bir sözleşme imzalaması gerekiyor. Söz konusu apartman yöneticisi sözleşmesi örneği haberimizde bulunuyor...

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklar aman dikkat: Sakın bunu yapmayın!

Bu yıl kira sözleşmesi imzalayacaklara tahliye taahhüdü uyarısı geldi. Uzmanlar, 'Boş çek' benzeri tahliye taahhüdü imzalanmaması gerektiğini söyledi. İşte milyonları ilgilendiren o detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

Son zamanlarda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Kira sözleşmeleri de anlaşmazlıkların yaşandığı durumlardan oluyor. Peki her yıl yeni kira sözleşmesi yapılır mı? 

1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi?

Bir yıllık kira sözleşmesi imzalayan kiracılar, sözleşmenin tamamlanmasının ardından evden çıkarılıp çıkarılamayacağını merak ediyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi biten kiracı evden çıkartılabilir mi? İşte detaylar...

Trend GYO Alibeyköy projesinin sözleşmesi feshedildi! 

Trend GYO Alibeyköy projesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Şirketten projeye ilişkin sözleşmenin feshedildiği açıklaması yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? Ev sahibi kiraya verdiği konutu kontrol edebilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri açısından kira sözleşmesi önemlidir. Aynı kiracılar ile devam edilip edilmeyeceği kira sözleşmesinin yenilenme arifesinde belli olur. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Kira sözleşmeleri, ev sahipleri ile kiracıların haklarını güvence altına alan resmi bir belgedir. Peki Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli? İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Kiracılar soruyor! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de “1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” olmaktadır. İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yıllık olarak imzalanan sözleşmeye kira sözleşmesi denir. Bu sözleşmede hem kiracıyı hem de ev sahibinin haklarına yer verilir.

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Tahliye için hangi nedenler gerekir? sorularının yanıtlarını kiracılar tarafından aranmaktadır. İşte detaylar!

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracıların oturdukları eve dair pek çok sorusu olabilir. Onlardan biri de 1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? İşte sorulan soruların detayları!

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sık sık yaşanan anlaşmazlıklardan biri de kiracının tahliyesi oluyor. Peki, 1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? İşte kiracı tahliyesine dair tüm merak edilenler...

apartman yöneticisi sözleşmesi örneği Haberi

apartman yöneticisi sözleşmesi örneği

Site yöneticisinin hakları!

Site yöneticisinin yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları nasıl Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında belirlendiyse, site yöneticisinin hakları da yine aynı kanun kapsamında bulunuyor.


Örneğin kanun kapsamında yer alan hükümlere göre site yöneticisi, verdiği hizmetin karşılığını kat maliklerinden talep edebiliyor. Söz konusu diğer haklar, kanun kapsamında 40. maddede şu şekilde yer alıyor:


IV - Hakları:

Madde 40 – Yönetici, kaide olarak vekilin haklarına sahiptir.


Kat malikleri,kendilerine düşen borçları ve yükümleri yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebilir.


Yönetici, yönetim planında veya kendisiyle yapılan sözleşmede bir ücret tayin edilmemiş olsa bile, kat maliklerinden uygun bir ücret isteyebilir.


(Değişik: 13/4/1983 - 2814/13...