02 / 05 / 2024

Apartman yöneticisinin hakları

Apartman yöneticisinin hakları

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticisinin hakları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Apartmanda yöneticinin istifası nasıl olur?

Bir apartmanın yöneticisinin belirli hakları ve görevleri bulunuyor.Peki, bir apartmanda yönetici istifası nasıl olur?Apartman yöneticisi hakları ve görevleri nelerdir? İşte,apartman yönetimi istifası...

Apartman yöneticisinin yasal hakları!

Apartman yöneticisi, görev ve sorumluluklara sahip olduğu gibi, bazı haklara da sahip oluyor. Apartman yöneticisinin yasal hakları, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında sıralanıyor. İşte o hükümler...

Apartman yönetici hakları!

Apartman yöneticisi, söz konusu apartman için verdiği hizmetin karşılığını diğer kat maliklerinden talep edebiliyor. Bu durum ile ilgili yasal hükümler ile Apartman yönetici hakları Kat Mülkiyeti Kanununda yer alıyor...

Apartman yöneticisinin hakları nelerdir?

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin görev ve sorumluluklarını daha önce yayınlamıştık. Peki apartman yöneticisinin haklarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Apartman yöneticisinin hakları nelerdir, işte yanıtı ve detayları...

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Apartman yöneticisinin sorumlulukları nelerdir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında apartman yöneticisinin sorumluluklarını yazdı. Peki apartman yöneticisinin sorumlulukları nedir?

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

12 maddede site yöneticisinin hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yöneticisinin hakları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

11 maddede site yöneticisinin hakları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yöneticisinin hakları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Apartman yöneticisinin kat maliklerini yılın belirli günlerinde bir araya getirmesi gerekiyor. Bina yönetimi toplantı yapacağı zaman toplantı tutanağı hazırlanıyor. İşte, bina yönetimi toplantı tutanağı örneği!

Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?

Sitedeki yapı ve yerler için tamamını kapsayan bir tek yönetim plânı düzenleniyor. Peki, site yöneticisi nasıl atanır? Site yöneticisi değiştirilebilir mi? Site yöneticisinin değiştirilmesi için ne yapılır?

Site yönetiminden istifa edilebilir mi?

Sitede yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için yönetici ve denetçi atanıyor. Peki, site yöneticisinin hakları nelerdir? Yönetici site yönetiminden istifa edilebilir mi?

Apartman yöneticisi ücreti ne kadar?

Bünyesinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olan apartmanlarda yönetimin kurulması zorunlu oluyor. Apartmana yönetici malikler tarafından seçiliyor. Peki, apartman yöneticisi ücreti ne kadar? İşte apartman yönetici ücretleri..

Apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği!

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi gibi görevleri yerine getirmek ile mükellef olan apartman yöneticisi isterse bu görevinden istifa edebiliyor. İşte apartman yöneticisinin istifa dilekçesi örneği..

Apartman yöneticisinin hakları Haberi

Apartman yöneticisinin hakları

1.    Kat maliklerine karşı bir vekil gibi sorumlu olan yöneticinin, sorumlulukları yanında bazı hakları da vardır.

2.    Yöneticinin bu hakları, sorumlulukları gibi yönetim işleri ile sınırlıdır.

3.    Yönetici, kat maliklerinin sorumluluklarını yerine getirmediği iddiası ile kendisi ile yapılan sözleşmeyi fesih edebilir.

4.    Burada belirtilen yönetici, dışarıdan özel bir sözleşme ile atanmış yöneticidir.

5.    Yönetici kendisi ile yapılan sözleşmedeki yalnızca ücret değil, kat maliklerinin kurul davetlerine icabet etmemsi, aidatları zamanında ödemesi, yönetim planındaki kurlarla uyması gibi sebeplerle de sözleşmenin iptalini ve bundan doğan tazminatı isteyebilir.

6.    Bu fesih talebi öncesi, kat maliklerine noterden ihtar çekmesi gerekir. Yüzlerce bağımsız bölümden oluşan sitelerde bu kadar malike noterden nasıl ve hangi bütçe ile ihtar çekileceği ne kanunda, ne Yargıtay karalarında ne de hukukçuların yayınladığı kitaplarda bulunmamaktadır. Toplu yapılarda...