30 / 04 / 2024

apartman yönetimi değişimi

apartman yönetimi değişimi

Apartman yönetiminizin görevlerini yerine getirmediğini; apartman ile ilgili alınan kararların uygulanmadığını farz edelim. Bu durumda kat malikleri olağanüstü bir genel kurul toplantısı düzenleyerek yönetimin değişmesini isteyebilir...

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Muhasebe Uygulamaları ile Finansal Tabloları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31526 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler?

Apartman yöneticisi olmak için gerekli şartlar neler? Kimler apartman yönetici olabilir? Apartman yöneticisini kim seçer? İşte tüm merak edilenler...

Mesa Mesken'de bayrak değişimi!

Mesa Holding'in lokomotif şirketi Mesa Mesken Sanayii A.Ş'de görev değişimi yaşandı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çayır ve mera alanlarının değişimi meclis gündeminde!

Çayır ve mera alanlarının büyüklükleri ve değişimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021 yılı gayrimenkul sektöründe büyük değişim ve dönüşüm yılı olacak!

Temelleri 23 yıl önce atılan Altın Emlak, 2021'de 30 yeni temsilcilik açmayı hedefliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "2021 yılının gayrimenkul sektöründe büyük değişimin ve dönüşümün yılı olacağını söyleyebiliriz" dedi.

Tekfen Holding'te bayrak değişimi!

Yaklaşık olarak 20 bine yakın kişiyi istihdam eden Tekfen Holding'te bayrak değişimi...

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31457 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünün Satım ve Kiraya Verme İşlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik bugünkü 31448 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Ticaret Bakanlığı tarafından Perakende Ticarette Uygulanacak İlke Ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

apartman yönetimi değişimi Haberi

apartman yönetimi değişimi

Apartman yönetimi nasıl değiştirilir?

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin veya yönetim kurulunun görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. Kat maliklerinin bu durumdan şikayetçi olması durumunda ve apartman yönetim denetçisinin de aynı sonuca varması durumunda; olağanüstü genel kurul toplantısı düzenlenerek yönetimin değişmesi istenebiliyor.


Genel kurul toplantısında kat malikleri, yeni yöneticiyi Kat Mülkiyeti Kanununa göre seçiyor. Bunun dışında her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden yönetici atanması gerekiyor.


Yönetici atanması, apartman yönetiminin değiştirilmesi:

Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir.Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir.


Anagayrimenkulün bütün bölümleri bir kişinin mülkiyetinde ise, malik kanunen yönetici durumundadır.


Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa...