29 / 04 / 2024

apartman yönetimi için yapılması gerekenler

apartman yönetimi için yapılması gerekenler

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Peki, bir apartman yönetimi için yapılması gerekenler nelerdir? Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber kitabı Türkçe olarak yayınlandı!

Mark Baldwin imzalı mimarlık ve inşaat sektörü için önemli önemli bilgilerin yer aldığı “BIM Yöneticisi: BIM Proje Yönetimi için Pratik Rehber” kitabı Türkçe olarak yayınlandı.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şevval Deniz Keser tarafından kuruldu.

Edip Gayrimenkul 2020 yılı için MGI Bağımsız Denetim ile anlaştı!

Edip Gayrimenkul'ün 2019 yılı olağan genel kurul toplantısında 2020 yılı için seçilen bağımsız denetim şirketi MGI Bağımsız Denetim A.Ş.'nin tescline ilişkin ilan bugün 10113 sayılı Türkiye Ticaret sicili gazetesinde yayınlandı.

Köy Zekeriyaköy projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Zekeriyaköy'deki KÖY projesi için ÇED süreci başladı.

Özak GYO 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

Özak GYO'nun 14 Mayıs 2020 tarihli Olağan Genel Kurul toplantısında PWC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. 2020 yılı için bağımsız denetim kuruluşunu seçti. 

Avrasya GYO 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Avrasya GYO 2020 yılı için seçilen Reform Bağımsız Denetim A.Ş.'nin seçimi ve yapılan sözleşmenin onaylanması hususu 4 Haziran tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında oybirliği ile kabul edildi.

Özderici GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Özderici GYO'nun 2019 yılı için oybirliğiyle kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi...

Halk GYO 2020, 2021 ve 2022 yılları için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Halk GYO'nun 2020, 2021 ve 2022 yılları için hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere, DRT Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş, Genel Kurul'un onayına sunulacak...

TSKB GYO 2020 yılı için Güney Bağımsız Denetim'le anlaştı!

TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. olarak belirlenmesine karar verdi...

Akiş GYO 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı! 

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2020 yılı için PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'yi bağımsız denetim kuruluşu olarak seçti...

Özderici GYO 2020 yılı için Işık Yeminli Mali Müşavirlik'le anlaştı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için bağımsız denetim firması olarak hizmet alınacak kuruluşun Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. olarak belirlenmesine karar verdi...

apartman yönetimi için yapılması gerekenler Haberi

apartman yönetimi için yapılması gerekenler

Apartman yönetimi için yapılması gerekenler!

Bir apartmanda ilk apartman yönetimi Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kuruluyor. Kanun gereğince sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip yapılar için yönetimin kurulması zorunlu oluyor.


Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebiliyor. Yönetici, kat maliklerinin, hem sayı hem arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından atanıyor.


Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanıyor; eski yönetici tekrar atanabiliyor.


Kanuna göre, kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer öyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Yönetim planı

Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları...