02 / 05 / 2024

Apartman yönetimi zorunluluğu

Apartman yönetimi zorunluluğu

Sekizden fazla bağımsız bölüme sahip apartmanlarda kanunen yönetimin oluşturulması ve yılda en az bir kez olmak üzere genel kurul toplantılarının düzenlenmesi gerekiyor. Peki toplantıda alınan kararlar apartman karar defteri nasıl yazılır?

Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi!

Kat Malikleri Kurulu toplantısında anagayrimenkul ile ilgili konuşulan konular arasınd, anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi hususu da yer alıyor. Anagayrimenkulün sigortalanması halinde; kat malikleri sigorta giderlerine, arsa payları oranında, katılır..

Apartman yönetimi kaç kişiden oluşur?

Bilindiği üzere apartmanlarda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde, yönetici ataması zorunlu oluyor. Peki apartman yönetimi kaç kişiden oluşur? Apartman yönetimi kimlerden oluşur? İşte yanıtı...

Apartmanlarda yönetici seçimi!

Apartman ve Site Yönetim Kanununa göre, apartmanlarda sekiz ve daha fazla bağımsız bölümün olması halinde apartmanlarda yönetici seçimi zorunlu tutuluyor. Apartman yöneticisinin, seçimi kat malikleri toplantısında yapılıyor...

Apartman yönetimi zorunluluğu!

Hangi apartmanlarda yönetim zorunlu tutuluyor? Merak ediyorsanız, apartman yönetimi zorunluluğu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Mısır yönetimi bir kentin yer aldığı dev arsayı Katarlılara satmak için hazırlanıyor!

Büyük bir ekonomik buhran içinde olan ve sürekli ülke topraklarını satmakla gündeme gelen Mısır Yönetimi şimdi de bir kentin kurulu olduğu arsayı satışa çıkardı. 

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Emk Grup Site Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Levent Geyve ve Şafak Uçak ortaklığında kuruldu.

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

365 Tesis Entegre Yönetimi Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

365 Tesis Entegre Yönetimi Pazarlama Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Oğuz Çolak ve Uğur Kılıçarslan ortaklığında kuruldu.

Silikon Vadisi Bankası'nın iflası, risk yönetimi ve likidite politikalarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi!

Fitch adlı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Silikon Vadisi Bankası'nın (SVB) iflasının, artan faiz oranları ortamında risk yönetimi ve likidite politikalarının ne kadar önemli olduğuna işaret ettiğini belirtti.

Zincir marketlere veri paylaşımı zorunluluğu geldi!

Zincir mağazalara yönelik tartışmaların devam ettiği bu dönemde Ticaret Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir adım geldi. Zincir mağazalara "Veri paylaşımı" zorunluluğu getirildi.

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

“Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile beraber parklara yürüyüş ve koşu yolu yapılması, doğalgaz tesisatı ve tadilat ruhsatı için yeni kurallar gündeme geldi. İşte ayrıntılar ve yönetmeliğin tüm detayları...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Asr Site Ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Asr Site Ve Tesis Yönetimi Hizmetleri Limited Şirketi Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Sezer Topçu tarafından kuruldu.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Montajekip Apartman Yönetimi Hizmetleri Ve İnşaat Dekorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şevval Deniz Keser tarafından kuruldu.

Apartman yönetimi zorunluluğu Haberi

Apartman yönetimi zorunluluğu

Apartman karar defteri nasıl yazılır?

Yönetimin oluşturulduğu yapılarda, yılda en az bir kez olmak üzere kat malikleri kurulu toplantısının yapılması ve apartman ile ilgili gündem konularının görüşülmesi gerekiyor. Toplantıda görüşülen ve alınan kararların apartman defterine kaydedilmesi gerekiyor. Peki apartman karar defteri nasıl yazılır?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi apartman karar defterine, yapılan toplantılarda alınan kararlar yazılıyor. Söz konusu kararlar yazılmadan önce, defterin hazır hale getirilmesi gerekiyor.


İlk olarak apartman karar defteri nin noterden onaylı olması gerekli. Defter üzerinde bir değişiklik yapılması ve sayfalarının kullanılması durumunda, tekrar kullanılan kısımların noterden onaylatılması yönetim adına faydalı oluyor.


Bu şekilde hazır hale getirilen apartman karar defterine toplantıda öncelikle, deftere toplantıya katılan kat maliklerinin isimlerinin yazılıyor. 


Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim...