02 / 05 / 2024

apartman yönetiminde denetçi istifa ederse

apartman yönetiminde denetçi istifa ederse

Apartmanda yönetimin denetlenmesi için denetçi atanabiliyor. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye verebiliyor. Peki, apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

TÜSİAD'da flaş yönetim değişkliği! Başkanlık koltuğuna sürpriz isim geldi

Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin tepe yönetiminde sürpriz bir değişiklik yaşandı. TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın şaşırtan çıkışı sonrası adı başkanlık için önerilen Orhan Turan, Simone Kaslowski'den görevi devraldı.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticisinin ilk icraatı ne olmalı?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, Emlakkulisi.com okurları için " Apartman yöneticisi veya site kurullarının ilk icraatlarını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın yazısı...

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı yıkıldı!

Başkent Ankara'nın Keçiören ilçesinde yer alan ve dün tüp patlaması sonucunda çöken Onbirler Apartmanı yıkıldı...

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında Apartman yöneticisinin usulsüz harcaması için ne yapılır sorusuna yanıt verdi.

Apartman yöneticileri hangi durumlarda tadilat parası toplayabilir? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bina yöneticisinin her ay binada bir tadilat olduğunu öne sürerek para toplandığını, tadilat için fiyat tekliflerinin kendileriyle paylaşılmadığı ucuz fiyat tekliflerinin kabul edilmediğini apartman sakinlerinin ne yapabileceği sorusu soruldu.

Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir?

Apartman yöneticisi usulsüz harcama yapabilir mi? Apartman yöneticisinin usulsüz harcamaları için ne yapılabilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

3 maddede site yönetiminde mecburiyetler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "3 maddede site yönetiminde mecburiyetler" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartmanlardaki denetçi yöneticilik de yapabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, apartman yöneticisinin defterleri denetçi olarak kendisine bıraktığını ve gittiğini belirtti. Okuyucu, bir kişinin hem denetçilik hem yöneticilik yapıp yapamayacağını sordu.

apartman yönetiminde denetçi istifa ederse Haberi

apartman yönetiminde denetçi istifa ederse

Apartman yönetiminde denetçi istifa ederse ne olur?

Apartmanda yönetimin denetlenmesi için denetçi atanabiliyor. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebiliyor. 


Denetçi veya denetim kurulu yönetim planında yazılı zamanlarda, eğer zaman yazılmamışsa, her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetimin sonucunu ve anagayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildiriyor; bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderiliyor.


Hesapların denetlenmesi için yönetim planında, belli bir zaman konulmamışsa; bu denetim her üç ayda bir yapılır; bununla beraber haklı bir sebep çıkarsa, hesap denetlenmesi her zaman yapılabilir.


Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman...