13 / 05 / 2024

Apartman yönetiminde yapılması gerekenler neler

Apartman yönetiminde yapılması gerekenler neler

Apartman yönetiminin kat maliklerine karşı bir takım sorumlulukları yer alıyor. Apartman yönetiminin anagayrimenkul üzerinde yapması gereken bir takım işler bulunuyor. Apartman yönetiminde yapılması gerekenler neler?

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

Bina ve tesis yönetiminde acil yapılması gerekenler!

İTU İşletme Mühendisi, İAU Emlak Yönetimi mezunu, İSG Uzmanı, Kat milkiyeti ve Yönetim Mevzuat Danışmanı ve Eğitmeni Bilirkişi Ozan Özen, bina ve tesis yönetiminde sektörün önünü açacak çözümleri açıkladı. Özen, "Bina ve Tesis Yöneticiliği başlığında da yapılacaklar listesi hep artıyor" dedi.

Bursa Yenişehir'de yıkılan okul binalarının yeniden yapılması mecliste!

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan okul binalarının yeniden yapılması çalışmaları ve kapatılan öğretmenevi binası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü 31263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31260 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31188 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31174 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartman yönetiminde yapılması gerekenler neler Haberi

Apartman yönetiminde yapılması gerekenler neler

Apartman yönetiminde yapılması gerekenler!

Apartman yönetiminin kat maliklerine karşı bir takım sorumlulukları bulunuyor. Apartman yönetiminin sorumlulukları arasında genel yönetim işlerinin görülmesi,defter tutulması ve belgelerin saklanması ve  işletme projesinin yapılması gibi sorumlulukları yer alıyor.


Anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi, kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi,onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta gibi işlemler için kat maliklerinden avans toplamak apartman yöneticisinin görevleri arasında yer alıyor. 


Yönetici, kat malikleri kurulunun kararlarını protokolleri, yapılan ihtar ve tebligatın özetini ve tarihlerini ve bütün giderleri, söz konusu olan deftere tarih sırasiyle yazmaya ve bu defteri ve giderlerin belgeleriyle diğer bütün belgeleri bir dosyada saklamakla yükümlü oluyor. 


Yöneticinin görevleri:

1. Genel yönetim işlerinin görülmesi:

Madde 35 – Yöneticinin görevleri, yönetim planında belirtilir; yönetim planında...