01 / 05 / 2024

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi

Apartman yönetiminin kat maliklerine karşı bit takım sorumlulukları bulunuyor. Görevini ve sorumluluklarını yerine getirmeyen ya da görevini kötüye kullanan Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi?

Site yönetimine 'alacak davası' açılabilir!

İşçi, işçilik alacakları ödenmediyse, site yönetimine karşı da dava açabilir ve davanın sonunda işçilik alacaklarını site yönetiminden de tazmin edebilir.

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman yöneticisi ne zaman değişir?

Apartmanlarda kat malikleri kurulu yapacağı bir toplantıda aralarından birini ya da dışarıdan bir başka kimseyi yönetici olarak atayabiliyor. Peki, apartman yöneticisi ne zaman değişir?

Apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Apartman ve site yönetimi ile ilgili esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Kat maliklerinin bağımsız oyalarıyla seçilen apartman yöneticisinin çeşitli görev ve sorumlulukları bulunuyor. Peki, kimler apartman yöneticisi olabilir? Dışarıdan apartman yönetici seçilir mi?

Ömer Sıddık Tatlıgöl site yönetimine açtığı davayı kazandı!

Bir sitede bulunan evine hırsız giren Ömer Sıddık Tatlıgöl, site yönetimine dava açtı. Mahkeme Tatlıgöl'ün 3500 TL'lik zararının ödenmesi yolunda karar verdi..

Apartman yönetim planı değiştirilebilir mi?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, apartman yönetim planı değiştirilebilir mi?

Apartman yönetim planı örneği 2015!

Bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olan apartman yönetim planı, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şekli gibi hususları düzenliyor. İşte apartman yönetim planı örneği 2015..

Apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartman yönetim planı, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plana deniyor. Peki, apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartman yönetim planı nasıl değişir?

Apartman yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır. Peki, apartman yönetim planı nasıl değişir?

Apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Apartman yöneticisinin toplantı yapmasını istiyorum. Bunun için kendisine ihtarname gönderebilir miyim?" sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticisi toplantı yapmazsa ne olur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere belirlenen zamanlarda, belirlenen bir zaman yoksa her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, bu sürenin geçmesine rağmen apartman yöneticisi toplantı yapmazsa ne olur?

Apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu!

Apartman yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Mevcut yükümlülüklerini yerine getirmeyen apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabiliyor. İşte örnek davalar..

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi Haberi

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi

Apartman yönetimine karşı dava açılabilir mi?

Apartmanlarda seçilen yönetimin yerine getirmesi gereken görev ve sorumlulukları bulunuyor. Bu görevlerin zamanında ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi apartman huzurunu ve düzenini sağlıyor. 


Kat malikleri kurulu, ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulu kararlarının iptaline ilişkin davalar, kat maliklerini temsilen yöneticiye, toplu yapılarda ise ada temsilciler kurulu veya toplu yapı temsilciler kurulunca seçilen yöneticiye husumet yöneltilmesi suretiyle açılabiliyor. Apartman yönetimi bunu tüm kat maliklerine duyuruyor. 


Apartman yönetiminin görevini yerine getirmemesi halinde konu ile ilgili ilk olarak denetçilerin yönetime uyarıda bulunması gerekiyor. Yapılan uyarıdan sonra Genel Kurul'da alınan kararların yerine getirilmemesi durumunun devamı halinde, kat malikleri yöneticinin görevlerini ihmal ettiği gerekçesi ile ilgili Sulh Ceza Mahkemelerine dava açabiliyor. Davanın ilk adımı olarak bir dilekçe yazılması...