04 / 05 / 2024

apartman yönetiminin kararına itiraz

apartman yönetiminin kararına itiraz

Apartman yönetimi hangi yapılarda oluşturuluyor? Apartman yönetimi nasıl karar alır? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz....

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

ECB faiz kararına bir gün kala euro/TL ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yarınki faiz kararı toplantısında makroekonomik projeksiyonların belirleyici olması bekleniyor. ECB faiz kararına bir gün kala euro kuru yakından takip ediliyor. Peki ECB faiz kararı öncesi euro ne kadar oldu? Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Kiracı apartman yöneticisi olabilir mi? 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçilmesi gerekmektedir. Bu nedenle, kiracılar denetçi olarak atanamazlar. Bu durumda merak edilen diğer konulardan biri de kiracıların apartman yöneticisi olup olamama durumudur. İşte bu konu ile ilgili önemli açıklam

Bağcılar'daki 8 katlı Uğurlu Apartmanı yıkılıyor! Görüntüsüyle sosyal medyada gündem olmuştu! 

Bağcılar Belediyesi, üst üste konulmuş iki bina gibi görünmesi sebebiyle sosyal medyada gündem olan apartman için harekete geçti. O binanın yıkımına başlandı. 

Piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına kilitlendi! İşte uzmanların tahmini

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını bugün saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklandı. İşte AA Finans, Bloomberg, TCMB ve Reuters anketlerine katılan ekonomistlerin tahminleri...

Tüm gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi! Uzmanlar tek bir tahminde birleşti

Merkez Bankası, 2022 yılının 6. faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te açıklayacak. Milyonlarca vatandaş TCMB'den çıkacak faiz kararına odaklanırken yapılan anketlere göre, faizin yüzde 14'te sabit bırakılacağı tahmin ediliyor. İşte AA Finans, Bloomberg ve Reuters anketlerine katılan e

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman yöneticileri dikkat! Bunu yapmazsanız cezası var!

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bakımı vaktinde yapılmayan asansör düşerek 3 kişinin yaralanmasına sebep oldu "asli kusurlu" sayılan apartman yöneticisine "taksirle yaralama" suçundan verilen cezayı onadı.

Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi ekipleri Ankara Keçiören'deki Onbirler Apartmanı'nın yıkımına başladı.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

Gökçeada Yıldızkoy'daki yapılaşma kararına tepki!

Gökçeada Belediye Meclisi, Balıkesir-Çanakkale bölgesi Çevre Düzeni Planı doğrultusunda Uygulama İmar Planı’na onay verdi. Çevrecilerden ve siyasi isimlerden yapılaşma kararına tepki geldi.

Apartman yöneticileri hangi giderler için para toplayabilir?

Apartmanlarda ya da sitelerde, apartman yöneticisi tarafından harcama yapılan veya yapılacak olan giderler için para toplayabilir. Fakat acil bir durum bulunmuyorsa, apartmanlarda para toplanması için genel kurul kararının olması gerekiyor. 

apartman yönetiminin kararına itiraz Haberi

apartman yönetiminin kararına itiraz

Apartman yönetimi nasıl karar alır?

Ana gayrimenkul kapsamında sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunduran yapılarda yöneticinin seçilmesinin zorunlu olduğunu daha önce de belirtmiştik.


Peki apartman yönetimi nasıl seçilir? Apartman yönetimi nasıl karar alır? Diye merak ediyorsanız hemen yanıtlandıralım.


Apartman yönetimi seçimi

Apartman yönetiminin seçilebilmesi için apartmanda kat maliki olan kimselerin Genel Kurul ile toplantı yapması gerekiyor. Yapılan toplantıda kat maliklerinden oyların yüzde 51'ini alan kat maliki yönetici seçilebiliyor.


Apartman için seçilen yöneticilerin görevleri kapsamında apartmanı ilgilendiren tüm hususlar yer alıyor. Ancak alınması gereken kararlar için de kat maliklerinin oylarının baz alınması gerekiyor. Buna göre "Apartman yönetimi nasıl karar alır?" sorusunun yanıtı da, apartmandaki kat maliklerinin oy çoğunluğu olarak karşımıza çıkıyor.




Işıl Seren...