13 / 05 / 2024

apartmana asansör inşa edilmesi

apartmana asansör inşa edilmesi

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre apartman boşluğuna asansör inşa edilmesi için tüm kat maliklerinin masraflara hangi oranda katılması gerekiyor? İşte sorularınızın yanıtı...

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Trz Asansör İnşaat Elektrik Hırdavat Metal Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Bkm Asansör İnşaat Makina Elektrik Malzemeleri Metal Hırdavat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Terzi tarafından kuruldu.

Ogm Asansör İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ogm Asansör İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Mustafa Altın, Nizamettin Altın ve Rasim Altı ortaklığında kuruldu.

TOKİ, afet bölgelerine 38 binden fazla konut inşa ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) afet bölgelerinde  4 bin 120 köy evi, 269 iş yeri, 25 okul, 18 cami, 2 yurt/pansiyon ve 1737 ahır inşa ediyor.

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Bilici Asansör İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bilici Asansör İnşaat Tekstil Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Hülya Bilici tarafından kuruldu.

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş binalar mecliste!

Bursa'da imara ve yapı ruhsatına aykırı inşa edilmiş olan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

RoyalCert, Türkiye’nin asansör karnesini açıkladı!

A Tipi Muayene Kuruluşu RoyalCert, Türkiye’nin 2019 yılı asansör karnesini ve kuruluşun 2019 yılı değerlendirmesini paylaştı...

Van'da büyük deprem sonrası 25 bin 170 konut inşa edildi!

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan büyük deprem sonrası, şehirde 25 bin 170 konut depremzedelere teslim edildi, 139 iş merkezi, 17 okul, 33 cami, 9 alışveriş merkezi ve 3 bin 194 ahır inşa edildi...

Sural Asansör İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sural Asansör İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Sural tarafından kuruldu.

Kapadokya'da kayanın üzerine inşa edilen asansöre tepki!

Kapadokya'da doğal kayalık üzerine inşa edilen asansör gündeme oturdu. İşletme sahibi, 'Kurul onayıyla yapıldı.' diyerek kendini savunurken Mimarlar ise bölgenin günden güne betonlaştırıldığını belirtti.

Halk Ofis Kuleleri için Buga Otis Asansör ile anlaşıldı!

Halk GYO'nun İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında inşa edeceği Halk Ofis Kuleleri için Buga Otis Asansör ile sözleşme imzalandı.

apartmana asansör inşa edilmesi Haberi

apartmana asansör inşa edilmesi

Apartman boşluğuna asansör inşa etmek!

Apartman boşluğuna asansör inşa edilmesi hususu kimi yapılarda mümkün olurken, kimi yapılarda ise mümkün olmuyor. Söz konusu işlem, Kat Mülkiyeti Kanununda 42. madde kapsamında ele alınan faydalı ilaveler arasında sayılıyor.


Kanuna göre eğer asansör tastikli mimari projede var ancak inşa edilmemişse :


Kat malikleri kurulunun oy çokluğu ile alacağı karar ile yapılabiliyor. Ancak anayapıya ve bağımsız bölümlere zarar verip vermeyeceği, inşaatın mümkün olup olmadığı, mevcut imar mevzuatına uygun olup olmadığı bu hususta önem taşıyor.


Mimari projede mevcut olan asansörün yapım masraflarına tüm kat malikleri arsa payı oranında katılmak zorundadır.


Eğer asansör tastikli mimari projede yoksa, kat malikleri kurulunun pay ve paydaş çoğunluğu ile alacağı karar yeterli oluyor.


Ancak bu noktada yapının asansör imalatına elverişli olup olmadığının tespit edilmesi, projelendirilerek ilgili...