05 / 05 / 2024

apartmana asılan tabela kaldırılır mı

apartmana asılan tabela kaldırılır mı

Apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır? İşte dava örneği..

BİM'de Oral-B Şarjlı Diş Fırçası 599 TL, Jenny Willy Aylık Paketler 219 TL! BİM online 31 Ekim 2023 kataloğu

BİM'in 31 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünleri yayımlandı. Paylşaılan katalogda, Oral-B Şarjlı Diş Fırçası 599 TL, Jenny Willy Aylık Paketler 219 TL'ye satışa sunuldu. İşte 31 Ekim 2023 aktüel ürünler kataloğu...

100 kişiye mezar olan o inşaatta korkutan gerçek: İnşası projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılmış!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hisami Apartmanı'nın 2 müteahhidi ile arsa sahipleri hakkında açılan davanın iddianamesinde, binanın inşasının ve güçlendirilmesinin projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapıldığı ortaya çıktı.

Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye satıldı! 

Geçtiğimiz günlerde 17.5 milyon dolara satışa çıkartılan Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı 200 milyon TL'ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldı.

Şanlıurfa'daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenmişolan Şanlıurfa'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) temeli atılan 4 bin 562 kalıcı konutun inşası hız kesmeden sürüyor.

Kilis'te depremzedeler için yapılan kalıcı konutların inşası tam gaz! İlk etap 24 Aralık'ta tamam!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Kilis'te, afetzedeler için yapılan kalıcı konutlarda 2 blokun kaba inşaatında sona gelindi. İlk etap 24 Aralık tarihinde tamamlanacak.

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan'ın bahçe ve tarla traktör fiyatları belli oldu! 22 Aralık 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin en büyük traktör firmaları arasında bulunan Tümosan'ın aralık ayı traktör fiyatları belli oldu. Peki, Türk Boğası olarak adlandırılan Tümosan fiyatları ne kadar? İşte 22 Aralık 2022 fiyat listesi... 

Çiftçiler müjde! Türk Boğası Tümosan fiyatları belli oldu! En ucuz traktör kaç TL? 3 Aralık 2022 fiyat listesi  

Tümosan  Aralık ayı traktör fiyatlarını açıkladı. Peki, Türk Boğası olarak adlandırılan Tümosan fiyatları ne kadar, en ucuz traktör kaç TL? İşte 3 Aralık 2022 fiyat listesi... 

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı davasında yeni gelişme!

Ekim 2020'de meydana gelen depremde yıkılan ve 30 kişiye mezar olan Emrah Apartmanı'na yönelik açılan davada binanın müteahhidi olan sanık, asıl müteahhit olmadığını dile getirdi. 

Kovid-19'la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!

Bir zamanlar, “işçi aranıyor” ilanları ile kapısında afişler asılan fabrikalarda artık “Sahibinden satılık” ilanları görülüyor. 

Kanal İstanbul karşıtı pankartlar için inceleme başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimi tarafından İstanbul’a asılan Kanal İstanbul karşıtı pankartlar hakkında inceleme başlatıldı.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin tabelası asıldı! İşte son fotoğraflar!

Son hazırlıkları tamamlanan, tabelası asılan Başakşehir'de inşa edilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, 21 Mayıs Perşembe günü hizmete açılacak.

Sinop'ta site yöneticisinin sağlıkçılar için astığı yazı tepki çekti!

Sinop'ta site girişine asılan 'sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz' yazılı uyarı tepkilere yol açtı. Uyarı yazısının asıldığı sitenin yöneticisi Zafer Karagülle, tepkilerden sonra özür diledi.

apartmana asılan tabela kaldırılır mı Haberi

apartmana asılan tabela kaldırılır mı

Apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?

Apartmanda yaşanan sorunlar arasında apartmana tabela asılması ve kat maliklerinin izinsiz asılan tabelaların kaldırmak istemesi de yer alıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?


Konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Hakim, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar doğrultusunda anlaşmazlığı bir çözüme ulaştırıyor.


T.C. YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ 

E. 2001/5323 

K. 2001/5591 

T. 4.6.2001 


• TABELANIN KALDIRILMASI DAVASI ( Davalı Tarafından Asılan Büyük Boy Tabelaların Müşterek Olan Bina Cephelerinin Hakkaniyet İlkeleri Çerçevesinde Kullanılmasına İmkan Verilmesi İstemi ) 

• ORTAK YERLERİN KULLANIMI ( Bu Yerlerden Olan Dış Cephe Duvarlarını Kullanmak ve Faydalanmak Konusunda Kat Malikinin Haklarını Kiracının Kullanmasının Mümkün Olması ) 

•...