05 / 05 / 2024

Apartmana tabela asılması

Apartmana tabela asılması

Apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır? İşte dava örneği..

Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a çağrı: Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır!

Müzeyyen Mağdur ev sahibi isimli kullanıcı, sosyal medya hesabından "Yüzde 25 zam sınırı helal değildir, asıl olan adaletin sağlanmasıdır" dedi ve mağdur ev sahipleri için yapılması gerekenleri sıraladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

İnşaat mühendislerinden çağrı! Depremin asıl sorumluları ortaya çıkarılsın

6 Şubat depreminin faturası inşaat mühendislerine kesildi. Mühendisler ise asıl suçluların kendileri olmadığını belirterek, gerçek suçluların ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

İstanbul'da yaşanan bir ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığı, 'Kiracının satılık ilanı asılmasına izin vermeme hakkı var mı? Ev sahibi evi satarsa kiracı evi boşaltmak zorunda mı?' sorularını gündeme getirdi. İşte hem ev sahiplerini hem kiracıları ilgilendiren o soruların yanıtları...

Altın değil, dolar hiç değil... İslam Memiş asıl buna yatırım yapın dedi! Yer yerinden oynadı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz kararını açıkladıktan sonra yatırımcılara açıklamalarda bulunarak asıl yatırım yapılması gereken yatırım aracını açıkladı.Altın değil, dolar hiç değil...

Vehbi Aluçlu'dan bina girişlerine deprem dayanım raporları asılsın önerisi!

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Vehbi Aluçlu Malatya'daki çöken bina ile ilgili yaptığı açıklamada binaların girişlerine deprem dayanım raporlarının asılmasını önerdi.

Binalarda aylık borç listesi asılması suç mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir binada yönetici olduğunu belirten okuyucu aylık borç çizelgesini her ay ilan tahtasına asarken şimdi korkusundan asamadığını söyledi. Okuyucu, aylık çizelgenin ilan tahtasına asılmasının suç olup olmadığını sordu.

İBB'nin Kanal İstanbul aleyhindeki afişleriyle ilgili inceleme tamamlandı!

İBB tarafından, Belediyenin kurumsal kimliği ve kamu kaynağı kullanılarak bastırılan ve üzerinde Kanal İstanbul Projesi aleyhinde ifadelerin bulunduğu afişlerin ilan panolarına asılması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan araştırma tamamlandı.

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi  ile inşası biten yapılar üzerindeki inşaat ve tahribatların belediyelerce denetim yapılması planlanıyor. 

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere iş sahası açar mı?

46 yıl önce yerleşime ve ziyarete kapatılan yasak bölge Maraş bugün kısmi olarak açıldı. Peki Maraş'ın açılması ne anlama geliyor? Maraş’ın yeniden inşası Türk müteahhitlere yeni iş sahası açar mı?

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik!

Baraj İnşası için Yapılan Kamulaştırmalarda Kamulaştırma Sahasına Mücavir Taşınmaz Malların Kamulaştırılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apartmana tabela asılması Haberi

Apartmana tabela asılması

Apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?

Apartmanda yaşanan sorunlar arasında apartmana tabela asılması ve kat maliklerinin izinsiz asılan tabelaların kaldırmak istemesi de yer alıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?


Konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Hakim, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan esaslar doğrultusunda anlaşmazlığı bir çözüme ulaştırıyor.


T.C. YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ 

E. 2001/5323 

K. 2001/5591 

T. 4.6.2001 


• TABELANIN KALDIRILMASI DAVASI ( Davalı Tarafından Asılan Büyük Boy Tabelaların Müşterek Olan Bina Cephelerinin Hakkaniyet İlkeleri Çerçevesinde Kullanılmasına İmkan Verilmesi İstemi ) 

• ORTAK YERLERİN KULLANIMI ( Bu Yerlerden Olan Dış Cephe Duvarlarını Kullanmak ve Faydalanmak Konusunda Kat Malikinin Haklarını Kiracının Kullanmasının Mümkün Olması ) 

•...