03 / 05 / 2024

apartmanda aidat zammı nasıl belirlenir

apartmanda aidat zammı nasıl belirlenir

Apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve bunların ortak kullanım alanları belirlenen aidat ile karşılanıyor. Kat malikleri aidatlara kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.Peki, aidat zammı nasıl belirlenir?

Ev sahibi ve kiracılar karşı karşıya! Aidat zamları iki tarafı karşı karşıya getirdi...

Aidatlara asgari ücret zammı sonrasında yapılan zamlar maalesef kiracılar ile ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Buna göre iki taraf arasında yeni bir sıkıntı da başlamış oldu. Buna göre, kiracı zamlı aidatı ödemek zorunda mı? İşte haberin detayları...

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Ev sahipleri, kiracılar ve site yönetimleri dikkat! Aidat zammı yaparken bunları gözden kaçırmayın!

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat rakamlarının genel kurulda yetki almadan yükseltilemeyeceğine dikkat çekti. İşte apartman ve site aidatları ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

İstanbul'daki konut sitelerinde aidat zammı protestosu!

İstanbul’da bazı site yönetimlerinin aidatlarda yüzde 70’e ulaşan zam yapması vatandaşın tepkilerine neden oldu. Evlerinin pencerelerinden tencere tava sesleri çıkaran, ışık açma kapama eylemi yapanlara ek olarak çok sayıda site sakini sokağa çıktı. ‘Yönetim istifa’ sloganları atıldı.

TOKİ sakinlerinden aidat zammı eylemi!

İstanbul Arnavutköy'de TOKİ konutlarında 145 Türk Lira'sı olan aidat zamlanarak 245 Lira'ya yükseltildi. Aidatın zamlandığını duyan site sakinleri zammı protesto etmek amaçıyla eylem yaptı.

Apartman aidat borcu zamanaşımı!

Apartmanda gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki zamanaşımı süresi için gecikme tazminatı ödüyor. Peki apartman aidat borcu zamanaşımı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kapalıçarşı esnafından aidat zammı tepkisi!

Kapalıçarşı esnafı aidatlara yapılan zamlara isyan ederken, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yapılan zammı asgari ücret ve maliyet artışı ile ilişkilendirdi. 

Apartman aidatı neye göre belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bulunduğumuz apartmanda yönetim planında hisseme 1/41 arsa payına göre masraflara katılma öngörüldüğü halde eşit aidat istendiği için mahkemeye başvurdum. Yapmam gerekenler hakkında yorumunuzu istirham ediyorum. ' sorusunu cevapladı.

Aidat kavgasında kan aktı!

Sakarya Serdivan'da Burak Y. aidat zammı sebebiyle tartıştığı site yöneticisi Ferdi B.'yi vurdu...

apartmanda aidat zammı nasıl belirlenir Haberi

apartmanda aidat zammı nasıl belirlenir

Aidat zammı nasıl belirlenir?

Toplu yapı kapsamındaki belli bir yapıya veya yapıların sadece birkaçındaki kat maliklerinin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş ortak yer ve tesislere ilişkin ortak giderlerin, o yapılardaki kat malikleri tarafından, bütün bağımsız bölümlerin ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderlerin ise bütün kat  malikleri tarafından karşılanması gerekiyor. 


Kat malikleri, toplu yapı kapsamındaki ortak yapı, yer ve tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya bunların başka bir parselde veya kamuya ait alanlarda bulunduğunu veya bağımsız bölümlerinin veya kendilerinin durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle toplu yapı ortak gider payını ve toplanacak aidatı ödemesi gerekiyor. 


Kat mülkiyeti kanunu kapsamında yer alan maddelere göre, apartman ve konut sitelerinde ortak kullanım alanları ve...