29 / 04 / 2024

apartmanda balkon kapatmak yasak mı

apartmanda balkon kapatmak yasak mı

Taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda balkon kapatma olayı yasak mı? Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı? İşte Balkon kapatma ile ilgili yargıtay kararı örneği..

Çukurova Balkon Evleri satılık daire fiyatları ne kadar?

Çukurova Gayrimenkul'ün iştiraki Çukurova Kent Yapı'nın yeni projesi Çukurova Balkon'da ön talep süreci sonrası resmi satışlar başladı.Kartal Soğanlık'ta yükselen Çukurova Balkon projesi 2 blokta 245 konuttan meydana geliyor.

Çukurova Balkon'da teslimler Haziran 2017'de!

Çukurova Gayrimenkul'ün Çukurova Balkon projesinde teslimlerin 2017 yılı Haziran ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Toplam 240 adet daireden oluşan projede konutların metrekare birim fiyatı 3 bin 800 TL'den başlangıç gösteriyor.

Çukurova Balkon'dan lansmana özel kampanya!

Kartal'da yükselen Çukurova Balkon projesinde bayrama özel peşinatsız ve ödemeye bir yıl sonra başlayarak konut sahibi olunabiliyor.Tüm dairelerin balkonlu olduğu projede 1+1'den 4+1'e kadar seçenekler yer alıyor.

Çukurova Balkon'da ödemeler 1 yıl sonra!

Çukurova Balkon’da, Ramazan Bayramı kampanyası kapsamında yüzde 1’lik peşinat hiç ödenmeden bedelin yüzde 17’si vade farksız olarak bir yıl sonra, diğer yüzde 17’si ise vade farksız olarak iki yıl sonra ödenebiliyor.

Çukurova Balkon'da 3+1'ler 568 bin TL'ye!

Dekorasyondan ödeme seçeneklerine kadar her yönüyle kişiselleştirilmiş butik bir proje olmasıyla dikkat çeken Çukurova Balkon’da kampanyalı fiyatlar ve ödeme seçenekleri Ramazan Bayramı’nda da sürüyor.

Çukurova Balkon'da kampanya bayramda da devam ediyor!

Çukurova Balkon'da kampanyalı fiyatlar ve ödeme seçenekleri Ramazan Bayramı’nda da sürüyor. Geniş balkonları ile dikkat çeken proje 8 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

Çukurova Balkon'da bayram kampanyası!

Kartal’da konumlanan deniz, adalar ve orman manzaralı Çukurova Balkon’un lansmana özel kampanyası Ramazan Bayramı’nda da devam ediyor. Projeden, peşinatsız ve ödemeye bir yıl sonra başlayarak konut sahibi olmak mümkün.

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Apartmanda kimler oy kullanacak?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, apartmanda kimler oy kullanacak?

Çukurova Balkon'da fiyatlar 240 bin TL'den başlıyor!

Kartal Metrosu'na 600 metre mesafede konumlanan Çukurova Balkon'da, lansman dönemine özel sıfır peşinat ve bir yıl sonra ödeme kampanyasına ek olarak vade farksız kişiye özel ödeme planı da uygulanıyor.

Sandalyeci'den bahçe ve balkon stiline uygun mobilyalar!

SANDALYE,Cİ’nin bahçe mobilyaları ile evlere en uygun tema yaratılabiliyor. Koleksiyonunda yer alan oturma grupları, sandalye ve şezlonglar; bambu görünümlü, metal ve ahşap seçenekleriyle bahçeniz bu yıl balkon ve bahçeler daha şık olacak.

Çukurova Balkon projesinin yüzde 35'i satıldı!

Çukurova Kent Yapı'nın "Balkon Hayatın Keyfidir" temasıyla Mayıs ayı sonunda lansmanını yaptığı yeni projesi Çukurova Balkon'un yüzde 35'i satıldı.

Çukurova Balkon'un satışları yüzde 35'e ulaştı!

Çukurova Kent Yapı'nın "Balkon Hayatın Keyfidir" temasıyla hayata geçirdiği Çukurova Balkon'un satışları, mayıs sonu yapılan lansmanın ardından kısa sürede yüzde 35'e ulaştı.

apartmanda balkon kapatmak yasak mı Haberi

apartmanda balkon kapatmak yasak mı

Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı?

Apartmanda balkonu pimapenle kapatarak dairenin içine dahil edilmesi, kimi malikler tarafından yasaya aykırı bir durum iken; kimi maliklere göre ise yasaya aykırılık teşkil etmeyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu işin doğrusu nedir? Balkonu pimapenle kapatmak yasal mı? Balkonu kapatma ruhsat gerektirir mi? Balkonu kapatma iskana engel teşkil eder mi?


Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor.


Kapatılan balkonlarla ilgili olarak, Danıştay’a intikal eden uyuşmazlıklarda, Danıştay’ca;


3194 sayılı İmar Kanunu’nun 21. maddesinin 3. fıkrasında, derz, iç ve dış sıva, boya badana, oluk, dere, doğrama, döşeme ve tavan kaplamaları, elektrik, sıhri tesisat tamirleri ile çatı onarımı ve kiremit aktarılması ve yönetmeliğe...