04 / 05 / 2024

apartmanda doğalgaza geçiş

apartmanda doğalgaza geçiş

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Nisan ayında elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı resmen açıkladı!

Milyonlarca kişi nisan ayında elektrik ve doğalgaza zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanından açıklama geldi. Nisan ayında Nisan ayında elektrik ve doğalgaza zam mı geliyor?

Tüp fiyatlarını gören vatandaşlar doğalgaza geçiyor! İşte zamlı tüp fiyatları...

Yeni yılın ilk tüp zammının yapıldığı açıklandı. Buna göre, tüp fiyatlarında gelen zamlar ocak söndürüyor. Zamlı fiyatları gören tüketiciler doğalgaza geçiş için işlemlere başladılar bile. İşte zamlı büyük ve küçük tüp fiyatları ve haerin detayları...

Kış yaklaşırken gözler doğalgaza çevrildi! Doğalgaza zam gelecek mi? Gaz fiyatları için uyarı geldi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dünyadaki gaz talep artışına yönelik raporunu açıkladı. Rapora göre gaz talep artışında düşüş görülüyor. Rapor sonucuna göre uzmanlardan uyarı geldi. Kış yaklaşırken doğalgaza zam mı gelecek? Doğalgaza zam gelecek mi?

BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaza zam mı geliyor? İşte Ağustos ayı tarifesi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ),  ağustos ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Ağustos ayında doğalgaza zam gelecek mi? İşte detaylar...

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

Bakan açıkladı! Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim gelecek?

Elektrik ve doğalgaza ne zaman indirim geleceği vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Doğalgaza geçmek isteyen vatandaşlara taksit fırsatı! Aksa, kampanya başlattı!

Doğal gaza geçmek isteyen vatandaşlara yönelik kampanya başlatan Aksa Doğalgaz,  ocak ve şubat ayları içinde, anlaşmalı banka kredi kartlarını kullanan vatandaşlara abone bağlantı bedelinde 10 taksit fırsatı başladı.

BOTAŞ'tan doğalgaza yüzde 10 zam! Talep Bakanlığa gitti! 

BOTAŞ’ın ekim ayında sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza zam yapmak için çalışmalarında sona geldiği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Doğalgaza zam geldi! Faturalar en az yüzde 30 artacak! Resmen açıklandı!

Doğalgaza zam geldi. Konut ve sanayi aboneleri için Haziran'da uygulanacak satış fiyatları belli oldu. İşte yeni gelen zam oranı...

Doğalgaza yeni zam bekleniyor!

Yeni yıl ile birlikte zamlar hayatımıza girdi. Akaryakıt, elektrik ve doğalgaza ciddi zamlar yapıldı. Gelen son habere göre doğalgaza yeni bir zam gelebileceği iddiası gündemde. Konuya ilişkin açıklamalar için gözler BOTAŞ’a çevrildi. Peki, BOTAŞ zam kararını ne zaman açıklayacak?

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet devreye girdi! Her aileye 206 lira verilecek!

Elektrik ve doğalgaz faturası için devlet harekete geçti. Faturasını ödemekte zorluk çeken dar gelirli vatandaşlara elektrik ve doğalgaz faturası için yardım yapılacak.

Sitede ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bireysel kombi sistemine geçmek istiyoruz. Bize, yönetim planımızı 4/5 oy oranıyla değiştirerek apartman yönetimine geçmemiz, sonra apartman yönetimlerinin her apartmanda yüzde 51 ile bireysel doğalgaza geçmesi önerildi. Bu mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Doğalgaza konutta yüzde 9 zam!

BOTAŞ doğalgaza bugünden itibaren geçerli olmak üzere konutta yüzde 9 oranında zam yaptı...

apartmanda doğalgaza geçiş Haberi

apartmanda doğalgaza geçiş

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Bir apartmandaki kat malikleri, anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamıyor.


Ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?


Kanun gereğince, apartman yönetim kurulunun doğal gaza geçiş konusunda en az %51 çoğunlukla karar alması gerekiyor. 


Isınmanın ferdi ısınmaya dönüştürülmesine karar verilmesi halinde, bu konuda yapılacak ortak işlerin giderleri ise "arsa payı" oranına göre ödeniyor.


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin ferdi ısınmada doğalgaza dönüşümde çoğunluk kararı...