01 / 05 / 2024

apartmanda hangi ilaveler yapılır

apartmanda hangi ilaveler yapılır

Apartman yönetimi yenilik ve ilaveler: Kat Mülkiyeti Kanununa göre, apartmanda yapılacak yenilik ve ilaveler; faydalı olanlar, çok masraflı ve lüks olanlar ve bağımsız bölüm ilavesi olarak sıralanıyor...

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Bir apartmanda kiracı olarak ikamet eden kimseler hangi hak ve sorumluluklara sahip olduklarını merak ediyor. Peki, apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda açılamayan işyerleri nelerdir? Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ne

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda hangi alanların ortak alan olduğuna ilişkin esaslar, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Apartmanlarda uygulanan cezaları kimin ödemesi gerekir? Peki, belediyenin kestiği cezayı kim ödeyecek?

Apartmanda yasak işler nelerdir?

Apartman binasında açılabilecek ve açılamayacak işyerleri hakkındaki esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler nelerdir? Apartmanda hangi işyerleri açılamaz? Hangi işyerleri açılabilir?

Apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Peki, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

Apartman vergi numarası nedir?

Apartman ve site yönetimlerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri bulunuyor. Apartmanda hangi hallerde apartman vergi numarasının alınması gerekiyor? Apartman vergi numarası nedir? Apartman vergi numarası nasıl öğrenilir?

Apartmanda yasak olan şeyler!

Apartman talimatnamesi, her kat maliki, kiracı veya kullanıcı için maksimum yaşam alanının garantisi denebiliyor. Peki, apartmanda neler yapılamıyor? Apartmanda hangi tür işyerleri açılamaz ? Apartmanda yasak olan şeyler neler !

Arsa payı oranında katılım!

Apartman yönetiminde hangi giderlere kat malikleri eşit olarak, hangi giderlere arsa payı oranında katılım sağlıyor? Apartmanda alınacak kararlarda arsa payı oranında katılım yapılıyor mu? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu esasları...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?

Arsa payı, bir arsa üzerinde ortak mülkiyet hakkının bağımsız bölümlere tahsis edilen kısımları olarak ifade ediliyor. Peki, bir daireye isabet eden arsa metrekaresi nasıl bulunur? Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?

Apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir?

Apartman kurul toplantılarında toplantıya katılamayan kat malikleri yerine birini vekil atayabiliyor. Peki apartmanda bir kişi kaç kişiye vekalet edebilir? Bir kişiye kaç kişi vekalet verebilir?

apartmanda hangi ilaveler yapılır Haberi

apartmanda hangi ilaveler yapılır

Apartman yönetimi yenilik ve ilaveler!

Apartmanda ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. Bu kararlar apartman yönetimi toplantısında alınıyor:


Apartmanda yapılacak yenilik ve ilaveler: 


I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 

(Ek fıkra: 1/7/2005-5378/19 md.) Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç...