29 / 04 / 2024

apartmanda hekim

apartmanda hekim

Hürriyet Gazete Yazarı Şükrü Kızılot, yeni çıkan bir yas aile apartmanlarda hekim ve iş güvenliği uzmanı bulundurmanın zorunlu hale gelmesini açıklıyor. İşte o yazı!

Lokman Hekim İnşaat sermayesini 36 milyon TL'ye çıkaracak!

Lokman Hekim İnşaat'ın 24 milyon TL olan çıkarılmış sermayesinin 36 milyon TL'ye çıkarılması ve Şirket Esas Sözleşmesinin "Sermaye ve İmtiyazlar" başlıklı 6' ncı maddesinin tadil edilmesi hususunda Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

Lokman Hekim İnşaat'ın sermayesi 36 milyon TL'ye ulaşacak!

Lokman Hekim İnşaat, yasal işlemler tamamlandıktan sonra bedelsiz hisse dağıtımı gerçekleştirecek. Şirketin mevcut 24 milyon TL olan sermayesi yüzde 50 artarak 36 milyon TL olacak.

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Apartmanda köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanda Apartmanda kedi-köpek beslemeyi kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Hekim Yapı'nın 15'inci bayi toplantısı gerçekleşti! 

Hekim Yapı, geleneksel olarak düzenlediği bayi toplantısının 15'incisini düzenledi. Toplantı Kıbrıs Concorde Luxury Resort’de, 6-9 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi...

Lokman Hekim Ankara Hastanesi, Lokman Hekim Üniversitesi'ne kiraya verildi!

Lokman Hekim Ankara Hastanesi'nin gayrimenkulü dâhil tüm sabit kıymetleri, Lokman Hekim Üniversitesine kiralanacak olup, hastanede onay tarihi itibariyle tüm çalışanlar da Lokman Hekim Üniversitesi'ne devredilecek...

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

Hekim Yapı yaklaşık 70 ülkeye ihracat yapıyor! 

İhracatta yakaladıkları başarıyı 2019'da da sürdürmeyi amaçlayan Hekim Yapı 5 kıta da 70'e yakın ülkeye düzenli olarak ihracat yapıyor.

Hekim Demir Çelik Metal Hırdavat İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hekim Demir Çelik Metal Hırdavat İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Şükrü Ayhan tarafından kuruldu...

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Hekim Yapı'nın 14'üncü bayi toplantısı düzenlendi!

Hekim Yapı, geleneksel olarak düzenlediği bayi toplantısının 14'üncüsünü gerçekleştirdi. Toplantıya Limak Cyprus Deluxe Hotel ev sahipliği yaptı.

'Başhekim evini tadilata sokup ailesiyle hastanede özel odaya yerleşti' iddiası!

Zonguldak'ta Başhekim Dr. Feyzullah Hasanoğlu'nun satın aldığı evdeki tadilat sebebi ile eşi ve 2 çocuğuyla birlikte Devrek Devlet Hastanesi'nde özel bir odada kaldığı iddia ediliyor. 

Pendik Ömer Hekim Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Pendik Belediyesi ve Hekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Hekim işbirliğinde Batı Mahallesi'nde hayata geçirilen Ömer Hekim Aile Sağlığı Merkezi açıldı.

apartmanda hekim Haberi

apartmanda hekim



Yeni çıkan bir yasa ile; apartmanlara hekim ve iş güvenliği uzmanı çalıştırma mecburiyeti getiriliyor.Buna uymayanlara, onbinlerce hatta yüzbinlerce lira ceza kesilecek.


Yeni yükümlülükler


30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile işverenlere, yeni yükümlülükler getirildi.Bunlardan biri de apartmanlarla ilgili.“Kapıcı” çalıştıran apartmanlar ile işçi statüsünde “yönetici” çalıştıran apartmanlara, yeni bir yükümlülük geldi.


Buna göre, apartman yönetimi kat malikleri kurulunun;


- İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin sunulması için “iş güvenliği uzmanı” ile “işyeri hekimi” çalıştırmaları 


- Bu hizmetin tamamını veya bir kısmını, “ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden” hizmet olarak almaları,gerekiyor. Konuyla ilgili ayrıntılar, yakında bir yönetmelikle açıklanacak.


Her ay için 10 bin TL


Yukarıda belirtilen işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanını görevlendirmeyen veya bu hizmeti almayan apartman yönetimine kat maliklerine, görevlendirmediği uzman...