02 / 05 / 2024

apartmanda işyeri aidatı ne kadar

apartmanda işyeri aidatı ne kadar

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak ödüyor. Peki, işyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Kanunen apartmanda bazı işyerlerinin açılması muvafakatnameye bağlanırken, kimi işyerlerinin açılması ise muvafakatname alınsa dahi yasak oluyor. Peki, tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi?

Apartmanda işyeri olarak kayıtlı bağımsız bölümde kahvehane açılabilir mi? Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri!

Bir apartmanda yer alan meskende işyerinin açılması, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan şartlara uyulmak kaydıyla mümkün olabiliyor. Peki, mesken tapusunu işyeri tapusuna çevirme işlemleri nelerdir?

Apartmanda işyeri açılabilir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. Kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüz oluyor. Peki, apartmanda işyeri açılabilir mi?

Apartmanda işyeri olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesine göre,kimi işyerleri dairede açılamazken, kimi işyerleri ise tapuda daire olarak gözüken yerde kat maliklerinin izni ile açılabiliyor. Peki, apartmanda işyeri olur mu?

Apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi?

Apartmanda ortak alanlar için yapılan giderleri ile apartmanın günlük bakım hizmeti için malikler tarafından aidat ödenmesi gerekiyor. Peki, apartmanın altındaki işyeri aidat öder mi? Aidatı yalnız mesken sahipleri mi öder?

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı. Bu alanlarda 367 bin 522 konut ve iş yerinin yer aldığı 162 bin 442 binanın bulunduğu tespit edildi...

Riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı..

Kentsel dönüşümde riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 5 Ekim 2012 tarihinde başlattığı kentsel dönüşüm seferberliği kapsamında bugüne kadar riskli ilan edilen konut ve işyeri sayısı 426 bini aştı....

Korumalı işyeri nasıl olunur?

Korumalı işyeri işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan zihinsel veya ruhsal engelli bireylere istihdam oluşturmak amacıyla korumalı işyerleri oluşturuluyor. Peki korumalı işyeri nasıl olunur? İşte yanıtı...

Korumalı işyeri nedir?

Korumalı işyeri statüsü için en az sekiz bireyin çalıştığı işyerinin işvereni, korumalı işyeri statüsünün kazanılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor. Peki korumalı işyeri nedir?

apartmanda işyeri aidatı ne kadar Haberi

apartmanda işyeri aidatı ne kadar

İşyerleri apartman aidatı verir mi?

Apartmanda ortak alanların masrafları tüm kat malikleri tarafından ödeniyor. Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;


Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. 


Buna göre, apartmandaki işyerleri de dahil tüm bağımsız bölümlerin aralarında başka anlaşma olmadıkça aidata katılmaları...