15 / 05 / 2024

apartmanda İzin ile Yapılabilecek İşler

apartmanda İzin ile Yapılabilecek İşler

Apartmanlarda yapılacak tadilatlar için kat maliklerinin izni gerekiyor. Söz konusu binalarda tadilat izni ile ilgili hükümler haberimizde yer alıyor...

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Zin D Sefin Turizm Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Sahil Zeki ve Sara Zin Korkmaz ortaklığında kuruldu.

Zin Otelcilik Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zin Otelcilik Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Bilal Sayılgan tarafından kuruldu.

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Zin Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Zin Gayrimenkul İç ve Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Mhd Hıcham Alzın, Mouhammad Hssan Alfarauaty, Ghaydaa Alfarauaty ortaklığıyla 25 bin TL sermaye ile 22 Ekim'de Esenyurt, Sultaniye Mahallesi'nde kuruldu.

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda açılamayan işyerleri nelerdir? Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ne

Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölünmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Apartmanda aidatın hak sahiplerine bölüşümü ile ilgili konuya değindi..

Apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Konut kiralamalarında ev sahibinin olduğu gibi kiracının da birtakım hak ve sorumlulukları bulunuyor.Bu hak ve sorumluluklar kanun ile şekilleniyor.Peki apartmanda kiracı hakları nelerdir?

Apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Apartmanda yönetici seçmek zorunlu mu?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Apartmanın yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartı ile, kat malikleri kurulu tarafından kararlaştırılıyor. Peki, apartmanda yönetici seçmek zorunlu mu?

Apartmanda işyeri olur mu?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 24. maddesine göre,kimi işyerleri dairede açılamazken, kimi işyerleri ise tapuda daire olarak gözüken yerde kat maliklerinin izni ile açılabiliyor. Peki, apartmanda işyeri olur mu?

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Apartmanda güvercin beslemek yasak mı?

Apartmanda evcil hayvan beslenmesi ile ilgili esaslar çeşitli kanun ve yönetmeliklerde belirleniyor. Peki, Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği gereğince apartmanda güvercin beslemek yasak mı?

apartmanda İzin ile Yapılabilecek İşler Haberi

apartmanda İzin ile Yapılabilecek İşler

Binalarda tadilat izni!

Apartman Yönetim Planına göre ana gayrimenkul üzerinde yapılacak tadilat gibi işler için kat maliklerinin izni gerekiyor. Kat maliklerinin onaylaması halinde söz konusu tadilat gerçekleşebiliyor.


Buna karşın kat malikleri ortak alanlar dışında, kendi bağımsız bölümünde de ana gayrimenkule zarar verici nitelik taşıyan tadilatları yapamıyor.


Konu ile ilgili hüküm aşağıda bulunuyor.


İzin ile Yapılabilecek İşler:

Madde 36- Kat maliklerinden herhangi biri, tüm kat maliklerinin rızası olmadıkça; ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler ile değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. Kendi bağımsız bölümünde ise, ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamaz.


Ancak; tavan, taban veya duvarla birbirine bağlantılı bulunan bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızalarıyla, ana yapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilir.




Işıl Seren...