30 / 04 / 2024

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi

Apartmanda işyeri olarak kayıtlı bağımsız bölümde kahvehane açılabilir mi? Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan yasal esaslar...

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.

Çin, emlak krizini aşmak için sektöre desteğini artıracak!

Çin Merkez Bankası ve Ulusal Mali Düzenleme İdaresi tarafından yapılan ortak açıklamada ekonomik toparlanmanın önündeki en büyük engellerden biri şeklinde değerlendirilen emlak krizini aşmak için sektöre destek politikalarının genişletileceği kaydedildi.

Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler 2022! Emlak ofisi nasıl açılır?

Emlak ofisi açmak isteyenler yeni bir ofis açmak için nelerin gerekli olduğunu araştırıyorlar. Emlak ofisi açabilmek için bazı koşulların sağlanıyor olması gerekiyor. Peki, emlak ofisi nasıl açılır? Emlak ofisi açmak için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullara inşaat engeli!

Fransa'da Müslümanların açmak istediği okullar, "ayrılıkçılık" ve yabancı ülkelerle bağlantılı olmakla" suçlanırken dünyada 539 Fransız okulu mevcut. 

Neşe Erberk’in anaokulu açmak için sahte rapor hazırlattığı ortaya çıktı!

Neşe Erberk’in Beşiktaş’ta konut alanında olan anaokulunu açmak için sahte teknik rapor hazırlattığı belirtildi.

Mersin'de tarla açmak için dinamit patlatan şüpheli yakalandı!

Mersin'de tarla açmak için dinamit kullanmak isterken yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. 

Fatih Portakal: Kanal İstanbul'un amacı ABD ordusunun Karadeniz'e girişinin önünü açmak!

Gazeteci Fatih Portakal, Kanal İstanbul projesinin yapılmak istenmesinin nedeninin ABD donanmasının Karadeniz'e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak olduğunu iddia etti.

Apartmanda internet kafe nasıl açılır?

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğe göre, tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, yönetim planında aksine bir hüküm yoksa kat maliklerinin oyçokluğu ile aldığı kararla internet kafe açmak mümkün...

Buse Varol güzellik merkezi açmak için dükkan arıyor!

Ünlü sanatçı Alişan'ın oyuncu eşi Buse Varol, ticarete atılmaya hazırlanıyor. Varol, Anadolu Yakası'nda bir güzellik merkezi açmak için dükkan arıyor.

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi Haberi

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi

Apartmanda kahvehane açmak için oybirliği gerekir mi?

Apartmanda işyeri olarak kayıtlı bağımsız bölümde kahvehane açılabiliyor. Buna karşın Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde kahvehane ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabiliyor.


T.C.

YARGITAY

18. HUKUK DAİRESİ


E. 2011/879

K. 2011/2517

T. 24.2.2011


• İŞYERİ OLARAK GÖSTERİLEN BİR BAĞIMSIZ BÖLÜM ( İşyeri Olarak Kullanılmasında Hiçbir Sakınca Bulunmadığı ve Salt Hastane Dispanser Klinik Gibi Müesseselere Özgülenemeyeceği ve Ayrıca Tapuda Mesken Olarak Kayıtlı Bir Yerin Tüm Kat Maliklerinin Onayıyla Kahvehane Olarak Kullanılabileceği )


• KULLANIMIN ENGELLENMESİ İSTEMİ ( Tapuda İşyeri Olarak Gösterilen Bir Bağımsız Bölüm - Salt Hastane Dispanser Klinik Gibi Müesseselere Özgülenemeyeceği ve Ayrıca Tapuda Mesken Olarak Kayıtlı Bir Yerin Tüm Kat Maliklerinin Onayıyla Kahvehane Olarak Kullanılabileceği )


• KAT MALİKLERİNİN ONAYI (...