03 / 05 / 2024

Apartmanda karar yeter sayısı

Apartmanda karar yeter sayısı

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Apartmanda hangi karar nasıl alınır?

Apartmanda karar alınması için kaç kişinin onayı gerekiyor? Apartmanda karar yeter sayısı kaçtır? Apartmanda hangi karar nasıl alınır? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında bulunan esaslar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

17 maddede kat malikleri kurulu karar yeter sayısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kat malikleri kurulu karar yeter sayısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

3 maddede site yönetimlerinde karar yeter sayıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "3 maddede site yönetimlerinde karar yeter sayıları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Apartmanda ısı yalıtımı yapılması ile bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgenmiş oluyor. Peki, bir apartmanda ısı yalıtımı kararı nasıl alınır?

Antalya Büyükşehir Meclisi Konuksever'e AVM yapılmasını onaylamıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisinin 3’üncüsünde Muratpaşa sınırlarındaki Konuksever Mahallesi’ne yapılması planlanan AVM rededildi. Türel, “Dünde karar yeter sayısı olmadığı için bununla ilgili bir karar oluşmamıştı." dedi.

Apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır?

Mevcut ısınma sistemi kömür olan apartmanın doğalgaza geçmesi için de kat malikleri tarafından bu yönde karar alınması gerekiyor. Peki, apartmanda kömürden doğalgaza geçiş nasıl yapılır? İşte apartmanlarda kömürden doğalgaza geçiş..

Apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Apartmanda yapılan toplantılarda kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanıyor ve oy çokluğuyla karar veriyor. Peki, apartmanda oy hakkı nasıl kullanılır?

Site yönetimi nasıl karar alır?

Apartman ve konut sitelerinde, kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlası ile toplanıyor. Peki, site yönetimi nasıl karar alır? İşte karar yeter sayısı...

Mantolama yaptırmak için karar yeter sayısı nedir?

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan ,mantolama yapılacak yerde oturanlar tarafından yapılması kabul edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.Peki mantolama yaptırmak iç

Apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır?

Apartmanda alınacak bazı kararlar, kat maliklerinin çoğunluğunun kararını gerektirirken; bazı kararlar ise oy çokluğu ile alınabiliyor. Peki, apartmanda ısıtma sistemi değişikliği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?

Apartmanda karar yeter sayısı Haberi

Apartmanda karar yeter sayısı

Apartmanda karar alma yeter sayısı!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Peki, apartmanda karar alma yeter sayısı nedir?


II - Yeter sayı:

Madde 30 – Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla karar verir.


(Değişik ikinci fıkra: 14/11/2007-5711/15 md.) Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur.


Bu kanunda yeter...