02 / 05 / 2024

apartmanda kararlar nasıl alınır

apartmanda kararlar nasıl alınır

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüyor. Peki, site yönetimi kararları n

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

Dolar euroya meydan okuyor! Makas gittikçe açıldı! Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Fed Başkanı mart ayından itibaren faiz artırımı kararları alırken dolar kuru hızla değer kazandı. Öte yandan Yüksek enflasyonun etkisi ile euro değer kaybediyor. Aradaki makas gittikçe açıldı. Peki Türkiye bu durumdan nasıl etkilenecek?

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir?

En temel yatırımlardan biri gayrimenkul almak. Ancak birçok kişi oturmak için ev alırken bunun aslında bir yatırım olduğu göz ardı ederek duygusal kararlar alıyor. Peki yatırım değeri yüksek gayrimenkul nasıl belirlenir? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararları konut kredilerini nasıl etkiler? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Merkez Bankası tarafından verilen karar sonucunun konut kredisini nasıl etkileyeceğini merak ediyor. Peki, merkez bankası faiz kararı konut kredilerine nasıl yansır? İşte detaylar...

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır?

Kentsel dönüşümde yıkım sürecinden sonraki uygulama kararları 2/3 lük çoğunluk ile alınıyor. Peki kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk yasası nasıl uygulanır? diyorsanız işte yanıtı...

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Baca sistemi bulunan eski binalarda doğalgaz olmasına rağmen kimi malikler soba kullanımına devam edebiliyor. Ancak apartmanda soba yakılması yasaklanabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

apartmanda kararlar nasıl alınır Haberi

apartmanda kararlar nasıl alınır

Site yönetimi kararları nasıl alınır?

Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülüyor ve karara bağlanıyor.


Site yönetiminde kararların alınabilmesi için, kat maliklerinin en az yılda bir kere toplantı yapmaları gerekiyor. Site yönetimi toplantısı için site yöneticisinin kat maliklerine toplantı duyurusunda bulunması gerekiyor. 


Düzenlenen toplantılara özel durumlar söz konusu olmadıkça kat maliklerinin katılım göstermesi gerekiyor. Site yönetimi toplantılarında  konuşulan her konunun, kat maliklerinin görüşleri ve fikirlerini site yöneticisinin toplantı tutanağına işlemesi gerekiyor.


Ayrıca kat malikleri tarafından alınan kararların genel kurul karar defterine geçirilmesi ve noterde tasdik edilmesi gerekiyor. Kat malikleri genel kurul karar defterinde alınan kararlar yer alıyor. 


Kat malikleri genel kurul karar defteri toplantıda bulunan bütün kat...