23 / 05 / 2024

Apartmanda komşuluk ilişkileri

Apartmanda komşuluk ilişkileri

Apartmanda ikamet eden kat maliklerinin ve kiracıların birbirleri üzerinde komşuluk hakları bulunuyor. Apartmanda komşuluk haklarının sınırları, Türk Medeni Kanunu kapsamında belirleniyor. İşte apartmanda komşuluk hakları...

Mahmut Asmalı: ‘Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacağız’

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, düzenlenen MÜSİAD Tiflis 1’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu. Asmalı, Türk-Gürcü ekonomik ilişkileri daha da ileriye taşıyacaklarına inandığını ifade etti.

Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...

Kira, komşuluk hukukun, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklarda zorunlu hale getirilecek arabuluculukla, bu üç konuda senede yaklaşık 64 bin dosyanın mahkemelere gitmeden en fazla 1 ayda çözüme kavuşturulması hedefleniyor.

Pervin Barankuş, Trend GYO Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi!

Trend GYO'nun Yatırımcı İlişkileri Yetkilisi Ufuk Önçırak'ın görevinden ayrılması nedeniyle Pervin Bakankuş'un yatırımcı ilişkileri yetkilisi ve Yönetim Komitesi Üyesi olarak atanmasına karar verildi.

Esra Mutlu, GSD Denizcilik Gayrimenkul Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul tarafından, Yatırımcı İlişkileri Bölümü yöneticiliğine Esra Mutlu'nun, yatırımcı ilişkileri bölüm üyeliğine Koray Beşok'un atanmasına ve Selen Karaman'ın yatırımcı ilişkileri bölüm üyesi olarak görevine devam etmesine karar verildi. 

Onur Akköse, İntema İnşaat yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi oldu!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu, yatırımcı ilişkileri bölümü görevlisi olarak belirlenmiş olan Eda Şahin'in yerine Onur Akköse'nin görevlendirilmesine karar verdi.

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Burcu Kırıcı Çiğdem, Kuyumcukent GYO Yatırımcı İlişkileri Birim Uzmanı oldu!

Kuyumcukent GYO Yatırımcı İlişkileri Birim Uzmanı olarak Burcu Kırıcı Çiğdem'in atanmasına karar verdi.

Korona döneminde ev-sahibi kiracı ilişkileri nasıl olmalı?

Koronavirüs salgını, tüm dünyada ekonomiyi de olumsuz olarak etkiliyor. Peki korona döneminde ev-sahibi kiracı ilişkileri nasıl olmalı?

Didem Yavaş, GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yatırımcı İlişkileri bölümü yöneticisi oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisinin belirlenmesi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklama yayınladı.

Kuyumcukent Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Ayşe Sunay Gürsu oldu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi olarak Ayşe Sunay Gürsu atandı...

Türkiye-İran ilişkileri iş dünyasının önünü açacak!

Ticaret Bakanı Pekcan, İran ile ilişkilerin yapıcı ve iş dünyasının önünü açıcı bir yön aldığını belirterek, "Tercihli Ticaret Anlaşması'nı daha etkin kullanarak ticaret hacmini yeniden ivmelendirmeye kararlıyız." dedi.

9 maddede site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme-komşuluk tercihi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'site yönetimindeki uyuşmazlıklarda mahkeme- komşuluk tercihi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Melike Fettahoğlu Ağaçhan Özderici GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Melike Fettahoğlu Ağaçhan'ın, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın  Yatırımcı İlişkileri Bölümü (YİB) yöneticisi oldu...

Apartmanda komşuluk ilişkileri Haberi

Apartmanda komşuluk ilişkileri

Apartmanda komşuluk hakları!

Apartmanda komşuluk hakları, Türk Medeni Kanunu'nda yer alıyor. Komşuluk hukukunda, kazı ve yapılarda uyulması gerekli kurallar özel kanunlarla belirleniyor.Taşınmazın durumuna, niteliğine ve yerel adete göre komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartarak, gürültü veya sarsıntı yaparak rahatsızlık vermek yasak.


Ayrıca, komşu taşınmaz maliklerinin bitki dikerken uymak zorunda oldukları kurallar da özel kanunlarla belirleniyor. Medeni Kanunda yer alan apartman komşuluk hakları aşağıda sıralanıyor:


Komşu hakkı

Herkes, taşınmaz mülkiyetinden doğan yetkileri kullanırken ve özellikle işletme faaliyetini sürdürürken, komşularını olumsuz şekilde etkileyecek taşkınlıktan kaçınmakla yükümlüdür.


Malik, kazı ve yapı yaparken komşu taşınmazlara, onların topraklarını sarsmak veya tehlikeye düşürmek ya da üzerlerindeki tesisleri etkilemek suretiyle zarar vermekten kaçınmak zorundadır. Komşuluk hukuku kurallarına aykırı yapılar hakkında taşkın yapılara ilişkin hükümler uygulanır.


Komşunun...