05 / 05 / 2024

apartmanda muhasip üye

apartmanda muhasip üye

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir. Peki, muhasip üye kimdir? Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Bina yönetimindekilerin hepsi eşit derecede görevlidir!

Yönetim kuruluna başkan, başkan yardımcısı, muhasip üye diye görev ayrımı yapılarak üye seçilmez. Yönetim kurulundaki kişiler hep birlikte yöneticidir

Adana'da aynı apartmanda 9 daire toplam 2.6 milyon TL'ye icradan satılık!

T.C. Adana 2. İcra Müdürlüğü, aynı apartmandaki 9 daireyi toplam 2 milyon 627 bin TL'ye ayrı ayrı satışa çıkardı. Satış, 30 Mart 2012 Cuma günü gerçekleştirilecek

Selin Yapı, Rings İstanbul'u görücüye çıkarıyor!

Selçuklu Holding bünyesindeki Selin Yapı, 'Anadolu yakasının en iddialı projesi' Rings İstanbul'u görücüye çıkarıyor. Uluslararası başarılara sahip Mimar Hakan Kıran'ın çizgilerini taşıyan Rings İstanbul'da 'Apartmanda müstakil yaşam' konsepti öne çıkıyor

Teşvikiye'de icradan 612 bin TL'ye satılık konut!

Şişli 2. İcra Müdürlüğü, İstanbul İli, Şişli İlçesi, Teşvikiye Mahallesi, 54 pafta, 405 ada, 62 parselde ye alan 329 metrekare alanlı kargir apartmanda 5/100 arsa paylı 9 nolu konutu satışa sunuyor

Uplife Park'ta 131 bin TL'ye! Sıfır faizle!

Teknik Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen Uplife Park'ta fiyatlar 131 bin TL'den başlayıp, 240 bin 900 TL'ye yükseliyor.

Esenbahçe Konutları'nda 99 bin TL'ye!

Esenyurt'ta inşa edilen Esenbahçe Konutları'nda fiyatlar 99 bin TL'den başlıyor ve 210 bin TL'ye kadar yükseliyor.

Divan Residence'da 115 bin TL'ye!

Halkalı'da inşa edilen Divan Residence'da fiyatlar 115 bin TL'den başlıyor, 300 bin TL'ye yükseliyor.

Atapol Vadisi'nde 165 bin YTL'ye!

110 dairelik Atapol Vadisi adlı butik proje, 10 milyon YTL'ye mal olacak.

TOKİ'ye satılan Siirt arsasına haksız kazanç raporu

Siirt'te 22 bin YTL'ye alınan arsanın TOKİ'ye 100 katına satıldığı yönündeki tespitler, bilirkişi raporuyla doğrulandı.

Yeşilköy Konakları'nda dolar 1.30 YTL!

Gül İnşaat'ın 100 konutluk projesi Yeşilköy Konakları'nda dolar 1.30'dan sabitlendi.

Askerden TOKİ'ye dev teklif

Milli Savunma Bakanlığı, Konak Belediyesi ve TOKİ'ye Güzelyalı Asker Hastanesi'nin bulunduğu alana 400 yataklı bina yapılması karşılığında, Hatay'daki araziyi önerdİ.

apartmanda muhasip üye Haberi

apartmanda muhasip üye

Apartman yönetiminde muhasip üyenin görevleri!

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetilir.


Bütün kat malikleriyle külli ve cüzi halefleri, yönetici ve denetçiler, kat malikleri kurulunun kararlarına uymakla yükümlüdürler.


Anagayrimenkulün kullanılmasından veya yönetiminden dolayı kat malikleri arasında veya bunlarla yönetici ve denetçiler arasında veya denetçilerle  yöneticiler arasında çıkan anlaşmazlıklar, kat malikleri kurulunca çözülür ve karara bağlanır.


Kat malikleri kurulu kararları (1) den başlayıp sırayla giden sayfa numaraları taşıyan her sayfası noter mühüriyle tasdikli bir deftere yazılarak, toplantıda bulunan bütün kat maliklerince imzalanır; karara aykırı oy verenler bu aykırılığın sebebini belirterek imza koyarlar.


Bir husus hakkında ilerde çıkan anlaşmazlıklar, karar defterinde aynı hususa dair daha önce verilmiş bir karar varsa kaide olarak ona göre çözülür.


Apartman yönetiminde muhasip...