14 / 05 / 2024

apartmanda sigorta yaptırmak

apartmanda sigorta yaptırmak

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün, kat malikleri kurulunca tayin edilecek değer üzerinden sigorta edilmesi kat malikleri kurulunca kararlaştırılabiliyor. Peki, apartman sigortası nasıl yapılır? İşte yanıtı..

İslam Memiş'ten kendi evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye!

Son zamanlarda konut fiyatları ve inşaat maliyetlerindeki artış hız kesmeden devam ederken yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de kendini evini yaptırmak isteyenlere altın gibi bir tavsiye verdi. İşte İslam Memiş'in o paylaşımı...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Evini sigorta yaptırmak isteyenler dikkat! SEDDK'dan yeni karar! En az 12 bin TL sigorta koruması sağlanacak

Evlerin beklenmedik sorunlara karşı korumanın en önemli yöntemi sigorta. Türkiye’de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) yaşanılan deprem sonrasında önemli kararlar aldı. 

Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur? Karavan yapmak için en uygun araç hangisi?

Karavan son dönemde birçok tatilcinin gözdesi konumunda. Gezerek seyahat etmeyi isteyen ve aynı zamanda kalacak yer sıkıntısı çekmek istemeyenler karavan tatillerine yöneliyorlar. Peki “Karavan yapmak mı yaptırmak mı daha hesaplı olur?” İşte detaylar!

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Tüketiciler Birliği'nden deprem riski bahanesiyle kasko yapmayan sigorta şirketlerine kritik uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 şehir dışında da araç ve konut için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini dile getirdi.

Sigortada ‘şok’ iddia: Bazı sigorta şirketleri deprem riski bahanesiyle kasko yapmaktan kaçınıyor!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin deprem riski bahana edilerek bazı sigorta şirketlerinin kasko yapmaktan kaçındığını ileri sürdü. Şahin, ayrıca DASK yaptırmak isteyenlere de bazı uyarılarda bulundu.

Konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 önemli tavsiye!

İstediğiniz evi aldınız ve evinizi güvence altına almak için konut sigortası yaptırmaya karar verdiniz. Karar verdiğiniz, sigortanın hangi teminatları kapsadığını, fiyatının nasıl hesaplandığını, eşyalarınızı nasıl koruyacağınızı biliyor musunuz? İşte konut sigortası yaptırmak isteyenlere 6 tavsiye.

Sema Çelebi kaçak inşaat yaptırmak suçuyla gözaltına alındı!

İstanbul’da kaçak inşaat yaptırmak suçundan hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve yakalama kararı bulunan, magazin dünyasının yakından tanıdığı isimlerden 61 yaşındaki Sema Çelebi, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde gözaltına alındı.

Ev kazalarında sigorta yaptırma oranı yüzde 3!

AKSİGORTA'nınYöntem Araştırma'ya yaptırdığı, ev-eşya kazaları ve güvenliği araştırmasında ilginç sonuçlar çıktı. CATI yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada, ev-eşya kazalarına yönelik sigorta yaptırma oranının sadece %3 olduğu tespit edildi.

Konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Konut kredisi kullanan ve konut kredisi kullandıran kişi ve finansal kuruluşların hak ve sorumlulukları, Konut Finansmanı Sözleşmesi Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Yönetmeliğe göre, konut kredisi kullananlar konut sigortası yaptırmak zorunda mı?

Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?

Bir arsanız olduğunu ve bu arsanız üzerinde konut binası inşa etmek istediğinizi ancak ne yapacağınızı bilmediğinizi düşünelim. "Arsama inşaat yaptırmak istiyorum ne yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

apartmanda sigorta yaptırmak Haberi

apartmanda sigorta yaptırmak

Apartman sigortası nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince; anagayrimenkulün, kat malikleri kurulunca tayin edilecek değer üzerinden sigorta edilmesi kat malikleri kurulunca kararlaştırılabiliyor.


Sigorta yapılması halinde kat malikleri, sigorta giderlerine, arsa payları oranında, katılmakla yükümlüdürler.

Anagayrimenkulün tümünün harap olması halinde alınacak sigorta bedeli, aksine sözleşme olmadıkça, kat maliklerine, arsa payları oranında, paylaştırılır.

Yalnız bir veya bir kaç bağımsız bölüm veya eklentisi veya ortak yerlerden bir kısmı hasara uğramışsa, alınacak sigorta bedeli hasara uğrayan yerlerin onarımına arsa payları oranında harcanır.

Kat malikleri anagayrimenkulün sigortasıyla giderilemeyecek olan zararlarını karşılamak üzere, kendi bağımsız bölümlerini ayrıca kendi ad ve hesaplarına sigorta ettirebilirler; bu halde alınacak sigorta bedeli, anagayrimenkulün sigorta

bedelindeki payları da ayrıca saklı kalmak üzere, yalnız kendilerine ait olur. Sigorta hakkındaki emredici hükümler saklıdır


Ortak giderlerin teminatı:

Kat malikinin, 20 nci...