02 / 05 / 2024

apartmanda soba yakılır mı

apartmanda soba yakılır mı

Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

Rölöve nedir? Rölöve nasıl yapılır ve çeşitleri nelerdir?

Rölöve, mimar ve inşaat alanında sıklıkla duyulan bir terimdir. Kent ve arkeolojik yapı çalışmalarında öne çıkan bu kelimeyi yakından incelemek gerekir. Peki rölöve nedir, rölöve nasıl yapılır ve rölöve çeşitleri nelerdir? İşte rölöve terimi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

İnanılır gibi değil! Bir zamanlar herkesin evine giren bu balığın kilosu 750 TL oldu!

Bir zamanlar sadece denize yakın yerlerde değil, şehirdeki ortalama hanelere de giren kalkan balığı artık sadece zenginlerin lüks sofralarında görülür oldu. Marmara ve Karadeniz’in bu geleneksel balığının kilo fiyatı şimdilerde 750 TL’den başlıyor.

Gümüşe yatırım yapılır mı diye soranlara kapak gibi cevap! 12 lira oldu...

Gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki yükselişten sonra gümüşe yatırım yapmaya başladı. Gümüşe yatırım yapılır mı diye soranlara kapak gibi cevap gümüş 12 lira oldu...

GES nedir? GES ne anlama geliyor? Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

GES başvurularına dair araştırmalar bugün itibariyle başladı. GES başvurusu yapmak isteyenler gündemi yakından takip ediyor. Peki GES nedir, Gelire Endeksli Senet talep toplama başvurusu nasıl yapılır?

Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor?

Maaşını bir başka bankaya taşıyıp promosyon ve kampanyalardan faydalanmak isteyen emekliler tüm teklifleri yakından takip ediyor. Peki Emekli maaşı başka bankaya taşıma nasıl yapılır? 2022 hangi banka ne kadar emekli banka promosyonu veriyor? Banka emekli maaşı promosyonları, kampanyaları nelerdir?

Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Bir yakınınızın vefatı sonrası bir dükkanın miras kaldığını ve dükkanın kirada olduğunu düşünelim. Miras kalan dükkandan kiracı nasıl çıkarılır?

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusu gündemden düşmüyor. Kıdem tazminatı nedir, nasıl alınır? Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kıdem tazminatına dair tüm soruları sizler için yanıtladık...

1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri harcı ne kadar?

Tapu devir işlemleri, aile içinde yapılabiliyor. Peki, 1. derece yakına tapu devri nasıl yapılır? 1. derece akrabaya tapu devri harcı ne kadar? İşte bilinmesi gereken her şey...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Devlet katkılı konut hesabı nasıl açılır?

Devlet destekli konut hesabı açanlar birikim oranına ilaveten yüzde 20’ye yakın destek alıyor. Peki konut hesabı nedir, nereden ve nasıl açılır? Soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Kanunen apartmanda bazı işyerlerinin açılması muvafakatnameye bağlanırken, kimi işyerlerinin açılması ise muvafakatname alınsa dahi yasak oluyor. Peki, tapuda depo olarak görünen yerde işyeri açılır mı?

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Baca sistemi bulunan eski binalarda doğalgaz olmasına rağmen kimi malikler soba kullanımına devam edebiliyor. Ancak apartmanda soba yakılması yasaklanabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

apartmanda soba yakılır mı Haberi

apartmanda soba yakılır mı

Apartmanda soba yakılır mı?

Apartmanlar uygulanan yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı?


Apartmanlarda doğalgaz sisteminden önce, kullanılan baca sistemi ile konutlar soba ile ısınıyordu. Ancak, yeni inşa edilen yapılarda baca sistemi bulunmuyor.


Buna karşın eski binalarda baca sisteminin yer alması soba kullanımına izin verildiğini göstermiyor. Soba yakan vatandaşlar, belediyeye şikayet edilebiliyor.


Şikayet üzrerine, sobanın kaldırılması ve doğalgaz dışında başka yakıt kullanılmaması için tebligat imzalattırıyor.


Ancak yapılan uyarıya rağmen soba yakılması durumunda, zabıta para cezası kesebiliyor.


Ayrıca, yaşanan anlaşmazlıklar için apartmanın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor.



Prefabrik evde soba yakılır mı?




Işıl Seren...