02 / 05 / 2024

apartmanda soba yakmak

apartmanda soba yakmak

Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

Apartmanda soba yakmak yasak mı?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, plan gereğince apartmanda soba yakmak yasak mı?

2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İnşaat maliyetlerinde flaş rakamlar!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre inşaat maliyet endeksi, 2023 Aralık'ta bir önceki ay ile kıyaslandığında yüzde 1,94 oranında, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 67,31 oranında arttı. Peki 2 bin metrekarelik 5 katlı bir apartmanda hangi iş kaleminin maliyeti ne kadar? İşte o paylaşım ve gelen

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır? Kat karşılığı arsa kaç daire?

Apartmanda yaşayan kişiler, arsa payına önem vermektedir. Bu nedenle de “Apartmanda arsa payı nasıl hesaplanır?” sorusunu sık sık sormaktadır. İşte detaylar!

ŞOK Market’ten içinizi ısıtacak indirim! Bugün başladı! Queen Soba 299 TL… 5 Ocak 2023 Fiyat Listesi

ŞOK Market,  indirimli ürünlerini duyurdu.  İndirimde Queen Quartz Soba 1000W 299 TL’den, Sinbo ısıtıcı 199 TL’den satılacak. Peki diğer indirimli ürünler neler, fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

Avrupa’da doğal gaz krizi artıyor! Elektrikli soba için Türkiye’nin kapısı çalındı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz krizi yayılmaya devam ediyor. Elektrikli soba talebinin arttığı Avrupa’dan Türkiye’ye soba siparişi yağıyor. İşte detaylar!

Apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Bir apartmanda kiracı olarak ikamet eden kimseler hangi hak ve sorumluluklara sahip olduklarını merak ediyor. Peki, apartmanda kiracı hakları 2022 nelerdir?

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Nişantaşı'nda ünlülerin yaşadığı apartmanda dolandırıcılık şoku! 

Nişantaşı'nda bulunan apartmanda ünlü isimleri dolandırıp kaçan apartman görevlisi ailesini de arkada bırakarak kayıplara karıştı.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Apartmanda kedi köpek besleyenler dikkat! TBMM'ye sunuldu!

CHP’li vekil Mahmut Tanal, kat mülkiyeti yönetim planıyla, site ve apartmanda yaşayanların hayvan beslemelerinin keyfi olarak yasaklanmasına karşı TBMM’ye kanun teklifi sundu.

Apartmanda köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanda Apartmanda kedi-köpek beslemeyi kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

apartmanda soba yakmak Haberi

apartmanda soba yakmak

Apartmanda soba yakılır mı?

Apartmanlar uygulanan yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı?


Apartmanlarda doğalgaz sisteminden önce, kullanılan baca sistemi ile konutlar soba ile ısınıyordu. Ancak, yeni inşa edilen yapılarda baca sistemi bulunmuyor.


Buna karşın eski binalarda baca sisteminin yer alması soba kullanımına izin verildiğini göstermiyor. Soba yakan vatandaşlar, belediyeye şikayet edilebiliyor.


Şikayet üzrerine, sobanın kaldırılması ve doğalgaz dışında başka yakıt kullanılmaması için tebligat imzalattırıyor.


Ancak yapılan uyarıya rağmen soba yakılması durumunda, zabıta para cezası kesebiliyor.


Ayrıca, yaşanan anlaşmazlıklar için apartmanın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor.



Prefabrik evde soba yakılır mı?




Işıl Seren...