09 / 05 / 2024

apartmanda temizlik kuralları

apartmanda temizlik kuralları

Apartman yöneticisinin görevleri arasında apartman temizliğinin sağlanması ve kontrol edilmesi de yer alıyor. Apartmanda bahçe ve havuzun da olması durumunda bunlar için ayrı yönetim planının hazırlanması gerekiyor...

Apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı?

Apartman ve konut sitelerinde kat maliklerinin bir düzen ve refah içinde yaşayabilmeleri için bazı kurallar koyulabiliyor. Peki, apartmanda balkona çamaşır asmak yasak mı? İşte yanıtı..

Kapıcı kaç daireye bakar?

Apartmanda temizlik ve bakım, günlük işlerin görülmesi gibi hizmet veren kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat olarak hesaplanıyor. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabiliyor. Peki, kapıcı kaç daireye bakar?

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Toplu yaşamın sürdürüldüğü konut siteleri ve apartman gibi yerlerde birtakım gürültü kurallarına uyulması gerekiyor. Peki, bu kurallara uyulmazsa ne olur? Apartmanda gürültü yapmanın cezası nedir?

Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler!

Apartmanda temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi giderler kat maliklerinden toplanan apartman aidatı ile karşılanıyor. Aidatı ödemeyen maliklere karşı birtakım yaptırımlar söz konusu olabiliyor. Apartman aidatını ödemeyenlere yapılacak işlemler...

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabiliyor. Bu hususla ilgili açıklamalara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, apartmanda uyulması gereken kurallar 2015!

Ak Birlik Çelik Konstrüksiyon Temizlik Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Birlik Çelik Konstrüksiyon Temizlik Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Murat Bozlak tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 21 Nisan'da kuruldu.

Hambel İnşaat Emlak Tekstil Otomotiv Temizlik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hambel İnşaat Emlak Tekstil Otomotiv Temizlik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Yusuf Çelik tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Nisan'da Büyükçekmece'de kuruldu.

Çevre temizlik vergisi beyannamesi nedir?

Çevre temizlik vergisinin mükellefi binayı fiilen kullanan olarak ifade ediliyor; ancak boş binalarda mükellef bina sahibi oluyor. Peki, çevre temizlik vergisi beyannamesi nedir? Ne zaman verilir?

Ersin Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Temizlik Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ersin Mühendislik İnşaat Taahhüt Otomotiv Temizlik Gıda Ticaret Limited Şirketi, Ersin Kılıç, Lemiye Pınar tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 16 Nisan'da Kartal, Soğanlık'ta kuruldu.

Günpen Turizm İnşaat Plastik Ürünler ve Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Günpen Turizm İnşaat Plastik Ürünler ve Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi, Mehmet Günaydın tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 15 Nisan'da kuruldu.

apartmanda temizlik kuralları Haberi

apartmanda temizlik kuralları

Apartman temizlik yönetmeliği!

Apartmanlarda temizliğin sağlanması, yönetimin yerine getirmek ile yükümlü olduğu görevlerin başında geliyor. Apartman temizlik yönetimi ile, genel temizlik haşere ilaçlama, su deposu temizliği çöp toplama ve atık hizmetleri temizliği ile ilgili hususlara yer veriliyor. 


Hizmet kapsamında günlük iş akış şemasına uygun olarak işlerin yapılması ve düzenli olarak kontrol edilip raporlanması gerekiyor.


Temizlik Hizmetleri:

Blokların günlük temizliği

Ortak alanların günlük temizliği

Otoparkların temizliği

Çöplerin toplanması

Sert zeminlerin cilalanması

Genel koruyucu temizlik ve ilaçlama

İnşaat sonrası genel ve detaylı temizlik

Dış cephe cam temizliği

Haşere ilaçlama

Su deposu temizliği

Baca temizliği


Apartmanda bahçe ve havuzun olması halinde; bu bölümler için de ayrıca temizlik yönetim planı oluşturulması gerekiyor.


Bahçe bakım yönetimi:

Sağlıklı bitki ve bahçe için ayda bir veya iki kez düzenli olarak bakım yapılması gerekiyor. Bahçe Bakım Hizmetleri şu şekilde sıralanıyor:


Ekim

Biçim

Budama

Sulama

İlaçlama

Gübreleme

Tanzim ve düzenleme


Havuz Bakım Yönetimi:

Havuz...