29 / 04 / 2024

apartmanda yangın merdiveni

apartmanda yangın merdiveni

Tüm yapıların yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılması gerekiyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?

Yapılarda yangın merdiveni denetimleri ve cezaları mecliste!

Toplu yaşam alanlarında yangın merdiveni denetimleri ve merdiven olmayan yapılara uygulanan cezalar meclis gündemine taşındı. Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde'deki apartman ve yurtların kaçında yangın merdiveni var?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de binalarda bulunan yangın merdivenlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Adıyaman'da bir apartmanda yangın çıktı!

Adıyaman'da bir apartmanın kazan dairesinde çıkan yangında 15 kişi dumandan etkilendi. Dumanın merdiven boşluklarını doldurması nedeniyle bazı katlarda oturanlar balkonlarında mahsur kaldı.

Adana'da bir apartmanda yangın çıktı!

Adana'da bir apartmanın 2. katında çıkan yangında felçli bir kişi öldü, annesi ve 3 kardeşi kurtarıldı. Evde yapılan ön incelemede, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği belirtildi.

Apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Yangın merdivenleri, özellikle çok katlı yapılarda meydana gelebilecek olumsuz bir durumda içerideki insanlarının bu durumdan kurtulmasını sağlayan yapılar olarak tanımlanıyor.Peki, apartmanlarda yangın merdiveni zorunlu mu?

Denizli'de bir apartmanda yangın çıktı!

Merkezefendi ilçesinde tekstil malzemelerinin depolandığı bir apartmanın zemin katında çıkan yangında, üst katta mahsur kalan aralarında 4 aylık bebek ile iki çocuğun bulunduğu 4 kişi itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

Batman'da bir apartmanda yangın çıktı!

Dört katlı apartmanın kalorifer dairesinde çıkan yangın nedeniyle dairelerinde mahsur kalan 12 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Yangına müdahale eden itfaiye personelinden bazılarının da dumandan etkilendiği görüldü.

Apartmanda yangın tüpü zorunlu mu?

2007 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik gereğince bazı yapı ve inşaatlarda yangın tüpünün bulundurulması mecburi oluyor. Peki, apartmanda yangın tüpü zorunlu mu?

İzmir'de bir evde yangın çıktı!

İzmir'de bir evde yangın çıktı. Karşıyaka ilçesinde bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 16 katlı apartmandaki tüm daireler tahliye edilirken, dumandan etkilenenler hastaneye kaldırıldı.

İzmir'de apartmanda çıkan yangın ucuz atlatıldı! Yangının nedeni şaşırttı!

Karşıyaka'da bir apartmanda çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu. 16 katlı apartmanda camların kırılmasına neden olan patlamanın ardından etrafı saran dumandan, daire sakinleri güçlükle kurtarıldı. İşte patlamanın nedeni...

Sakarya Erenler'de bir apartmanda yangın çıktı!

Sakarya'nın Erenler ilçesinde apartmanın ikinci katındaki ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Dilmen Mahallesi Sakarbaba Caddesi 5082 Sokağı'nda Yavuz Ün'e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı...

İspanya Sant Adria del Besos 'da yangın çıktı!

İspanya 'nın Barcelona kentinin Sant Adria del Besos adlı yerleşim yerinde yer alan yedi katlı bir apartmanda çıkan yangın sonucu, apartman sakinlerinden iki kişi yaşamını yitirdi

apartmanda yangın merdiveni Haberi

apartmanda yangın merdiveni

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya diğer acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını sağlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır. Bu donatıların başında yangın merdivenleri geliyor.


Yangın hangi noktada çıkarsa çıksın, o kotta bütün insanların çıkışlarının sağlanması için kaçış yollarının ve kaçış merdivenlerinin birbirlerinin alternatifi olacak şekilde konumlandırılması gerekiyor. Kaçış yolları ve kaçış merdivenleri, yan yana yapılamıyor. Peki, yangın merdivenleri TAKS’a ve KAKS’a (Emsal) dahil midir?


Yangın merdivenleri veya müstakil yangın merdiveni olmayan yapılarda yangın merdiveni olarak kullanılan bina merdivenlerinden biri, Yangın Yönetmeliği uyarınca yangın merdiveni yapılma zorunluluğu olmayan 21.50 metrenin altındaki yapılarda kaçış yolu olarak kullanılan merdivenlerden bir tanesi TAKS hesabına dahil değildir.


Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmeliğin 48. maddesi uyarınca;

- Yapı yüksekliği 21.50 metrenin altındaki yapılarda aynı zamanda kaçış...