03 / 05 / 2024

apartmanın dış cephesinde değişiklik

apartmanın dış cephesinde değişiklik

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Peki, apartman dış cephe değişikliği yapılır mı? Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çatısı çöktü!

Ankara'da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu boşaltılmıştı. Kontrollü yıkımına başlanan apartmanın çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Düşen parçalar sonucunda çalışmalara ara verildi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan verdiği ifadede, binanın altında daha önceden spor salonu olduğu ve bu dönemde kolonların kesildiğini iddia etmişti. Özkan'ın bu yalanı Google Earth'te yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı.

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın hak sahiplerine anahtar teslimi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan yenileme çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı

İBB Letafet Apartmanı'nı 8.3 milyon TL'ye sattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan Letafet Apartmanı’nı 8 milyon 350 bin TL’ye sattı.

Çin'de apartmanın içine tren istasyonu inşa edildi!

Çin’in Chongging bölgesinde, 19 katlı bir apartmanın içerisine tren istasyonu inşa edildi. Apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor.

Kayseri'de bir apartmanın istinat duvarı çöktü!

İstinat duvarıyla birlikte düşen otomobilden görüntü Kayseri'de bir apartmanın istinat duvarının çökmesi sonucu park halindeki bir otomobilde maddi hasar oluştu.

Kütahya'da apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü!

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

İzmir'de binaların dış cephesinde bulunan klimalar bozuldu!

Belediye bir süre önce "İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme Projesi" kapsamında binaların dış cephesinde bulunan klimaları metal ve ahşap koruma kafeslerine aldı.

Sinop'ta apartmanın istinat duvarı çöktü!

Sinop'ta bir apartmanın yapımı süren istinat duvarı çöktü. Olay, dün Ada Mahallesinde meydana geldi. İstinat duvarı için inşaata kurulan iskele kaydı..

Konak'ta binaların dış cepheleri değişiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ’İkiçeşmelik Caddesi Cephe ve Kaldırım Düzenleme Projesi’ kapsamında binaların dış cephesinde bulunan klimaları ahşap kafesler içine aldı. Beğeni kazanan uygulamanın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

apartmanın dış cephesinde değişiklik Haberi

apartmanın dış cephesinde değişiklik

Apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?

Kanunen, apartman dış cephesi apartmanın ortak yerleri arasında sayılıyor. Buna göre, kat malikleri anagayrimenkulün bütün ortak yerlerine, arsa payları oranında, ortak mülkiyet hükümlerine göre malik oluyor.


Ayrıca, her kat malikinin apartmanın ortak yerlerini korumak ve muhafaza etmekle görevli oluyor. 


Kat malikleri, anagayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. Peki, apartman dış cephe değişikliği nasıl yapılır?


Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça anagayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramaz. 


Ancak, ortak yer ve tesislerdeki bir bozukluğun anayapıya veya bağımsız bir bölüme veya bölümlere zarar verdiğinin ve acilen onarılması gerektiğinin veya anayapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit edilmiş olması halinde, bu onarım ve...