04 / 05 / 2024

apartmanlara yönetici seçmek için

apartmanlara yönetici seçmek için

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında site içinde yönetici seçimi ile ilgili soruyu cevaplandırıyor. İşte, Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Yüksek Seçim Kurulu 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alıyor! Başvurular 22 Eylül'de başlayacak! Aman kaçırmayın!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı yapılıyor. Söz konusu alım için başvurular 22 Eylül'de başlayacak. İşte YSK 15 sözleşmeli bilişim uzmanı alımı ile ilgili detaylar...

Yüksek Seçim Kurulu sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alıyor! YSK personel alımı başvuruları bugün başladı! 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'na sözlü sınavla 20 seçim uzman yardımcısı alımı başvuruları resmen başladı. İşte detaylar...

Konut sitelerinde yabancı yönetici krizi: Davalar artıyor!

Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları, konut fiyatlarında artışa neden olurken yeni sorunlarda oluşturdu. Konut sitelerinde yabancı yönetici tartışmaları başladı. 

EmlakJet'ten flaş açıkalama: Konut fiyatları yükselirken, seçim beklentileri ertelenmeye yol açtı!

Emlakjet verilerine göre Nisan ayında konut fiyatları yükseldi, seçimlerin etkisi hissedildi. Ankara'nın ilçelerinde satılık arsa fiyatları yüzde 15,3 artış gösterdi. Mersin en çok konut aranan il oldu.

MEB'den Eğitim Kurumlarına yönetici seçilecek! Seçme sınavına ise tam 82 bin kişi katılacak!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ersoy’un yaptığı açıklamaya göre, bu hafta sonu gerçekleştirilecek 2023-MEBEKYS sınavına katılacak adayların sayısı 82 bin 520 olarak belirlendi. 

ÖSYM duyurdu! Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'nın tarihi açıklandı. Peki Müdür ve müdür yardımcısı seçme sınav tarihi ne zaman?

Uluslararası fon yöneticilerinden seçim yorumu: Erdoğan kazanırsa ekonomik dengesizlik sürer!

Uluslararası fon yöneticileri, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Uzmanlar, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimleri Erdoğan’ın kazanması halinde ekonomideki dengesizliğin süreceği ve Türkiye'yi yatırım yapılmaz hale getiren politikaların devam edeceğinden kaygılı.

Yönetici memura ek zam müjdesi! Kimlerin maaşı ne kadar zamlanacak?

Yeni senenin ilk günlerinde açıklanan enflasyon rakamlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından memur zamları önce yüzde 25 ardından da 5 puanlık ilave ile yüzde 30 olarak açıklanmıştı. Ancak yeni gelen bir habere göre, kamuda yönetici olarak çalışanlara ek zam yapılacak. Buna gö

Blue Diamond’da pırlanta yüzüklerde net yüzde 50 indirim fırsatı! 3 Ocak 2023 Fiyat Listesi

Evlenmeye hazırlananların memnun kalacağı kampanyada, Blue Diamond pırlanta yüzükler, dev indirimlerle alıcılarını bekliyor. Sevdiklerine hediye almak ya da evlilik yüzüğü seçmek isteyenler için fırsat niteliğindeki indirimler Blue Diamond’ın birbirinden güzel pırlanta yüzüklerini kapsıyor.

Hediye seçmek sizin için problemse bu haberi mutlaka okuyun! 8 Eylül 2022 Konyalı Saat fiyat listesi..

Hediye seçmek hepimiz için çok karmaşık bir iş. Ama konyalı saatte herkes için, her zevke uygun saat var. Şu anda büyük bir indirimin var olduğu Konyalı Saat’de birçok ürün çok uygun fiyatıyla satışta. Işte 8 Eylül 2022 Konyalı Saat fiyat listesi...

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Berlin'deki yüksek kira fiyatlarına Viyana modeli önerisi!

Almanya’nın başkenti Berlin’in gündemi, yüksek kira bedelleri. Bu çerçevede halk, bugün yalnızca genel seçimler için değil, yeni eyalet yönetimini seçmek ve konut krizine karşı harekete geçmek için de sandık başında. 

apartmanlara yönetici seçmek için Haberi

apartmanlara yönetici seçmek için

Dokuz bloklu bir sitede daire sahibiyim. Site içinde Kasım ayında yapılan toplantıda site yöneticilerini seçtik, sonra bu toplantı itiraz sonucu iptal edildi. Aralık ayında her blok kendi içinde yaptığı toplantıda kendi yöneticisini seçti, sonra bunlarla yeni bir toplantı yaptık ve içlerinden üç kişiyi site yöneticisi seçtik. Bu doğru mu? • H.M. 


Anlattıklarınızdan sonra tam olarak doğrudur veya yanlıştır diyemeyeceğim. 

Bu giriş üzerine hemen ümitsizliğe kapılmayın, yazımı da okumayı bırakmayın, sonuna kadar izleyin. 


Bir parsel üzerine kurulu toplu yapılarda yönetim tarzı, blok yapılardan farklıdır. Burada iki etaptan söz etmek mümkün. Birincisi bloklann yönetimi. Blokların yönetimi kendi içlerinde yapacaklan kat malikleri kurulu kararları ve seçecekleri yönetici vasıtası ile olur. Ancak bir de site ile site ortak alan ve tesisleri söz konusu olduğu için buralann...