05 / 05 / 2024

apartmanlarda aidat

apartmanlarda aidat

Apartman ya da site yönetimi tarafından ortak kullanım giderlerinin karşılanabilmesi için aidat adı altında ücretler toplanıyor. Bu aidat kiracı veya ev sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, Kiracı aidat ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidattan ev sahibi mi sorumludur? İşte tüm merak edilenler.

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Yüksek aidat ödeyen kiracılar dikkat!

Toplu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda sosyal alanlar, temizlik ve güvenlik gibi hizmetler için aidat ödemesi yapılıyor. Bazı apartman ve site sahipleri apartmanlarda yaşayan kiracılardan yüksek aidat ücreti talep edebiliyor. Peki, bu durumda nasıl bir yol izlenmeli?

İstanbul'da aidat fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Koronavirüs salgını sürecinde sitelerde ve apartmanlarda kullanılmayan havuza, spor salonuna ya da sosyal alanlara 2 bin 200 TL’ye varan aidat ödemesi yapılıyor...

Apartman aidatına icra takibi olur mu?

Site ve apartmanlarda düzenli aidat ödemek zorunlu mu? Ödenmezse ne olur? Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman aidatlarını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Batışehir'de aidat ücretleri 147 TL'den başlıyor!

Batışehir projesi, her ihtiyaca yönelik konut tipleri ve sosyal imkanlarının yanı sıra cazip aidatlarıyla da dikkat çekiyor. Proje, metrekare başına 1,62 TL ortalamaya sahip aidat oranı ve akıllı mühendislik çözümleri odaklı.

216 Butik Plus Rezidans'ta düşük aidat ve kira garantisi!

216 Butik Plus Rezidans’ı düşük aidat ve kira garantisiyle satışa sunuluyor. Bu amaçla “Kazancı Garanti” adı altında bir kampanya başlatan kuruluş, projeden daire alanlara ev tesliminden sonraki bir yıl boyunca kira desteği veriyor.

Bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, bina aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Binada tüm malikler kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak katılmaları gerekiyor. Peki, bina aidatı ödemeyen ev sahibine ne yapılır?

Bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı, kat malikleri kurulu tarafından belirlenen tarihlerde ve belirlenen miktarda alınıyor. Bu tarih ve oran Kat malikleri genel kurul toplantısında belirleniyor. Peki, bina aidatına faiz uygulanır mı?

Bina aidatı ödenmezse ne olur?

Binalarda ortak alanların giderlerini kat maliklerinin karşılaması gerekiyor. Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça eşit olarak aidatı ödemesi gerekiyor. Peki, bina aidatı ödenmezse ne olur?

apartmanlarda aidat Haberi

apartmanlarda aidat

Ev sahipleri ile kiracılar arasında sıklıkla yaşanan sorunlardan biri de ödenmeyen aidat borçları olarak karşımıza çıkıyor. Ev sahiplerinin büyük bir kısmı aidatın kiracının sorumluluğu altında olduğunu düşündüğü için biriken borçları önemsemezken aslında aidat ödeme kiracıya ait olsa da ödenmeyen borçların sorumluluğu ev sahibine ait oluyor. 

Kiracının yaşamış olduğu apartman veya sitedeki aidatı ödeme zorunluluğu kanunun maddesiyle sabit bir şekilde belirtilmiştir. Bu maddeyi konut kiralama sözleşmesi yaparken kabul ettiği halde aidatı ödemeyen kiracı suç işlemiş sayılmaktadır. 


 
Bu gibi durumlarda ev sahibinin kiracı hakkında dava açma hakkı vardır. Ev sahibinin kiracıyla kira sözleşmesi yaparken kira sözleşmesinde yazan 20 inci madde bu durumu aleni bir şekilde belli ediyor.

Kira sözleşmesini okuyarak kabul eden ve imzalayan kiracı 20 inci madde gereği aidat...