01 / 05 / 2024

aplikasyon yazmak

aplikasyon yazmak

Aplikasyonu istenen taşınmaz malın bu işlemi, Kadastro Müdürlüğü ilgili elemanlarınca yapılıyor. Peki aplikasyon projesi nedir? İşte yanıtı...

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Tapusu olan kişilerin sıklıkla ismini duyduğu Aplikasyon krokisinin tanımı merak ediliyor. Peki, Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Teknolojinin dev ismi  Apple açıkladı! Gelirlerini gören gözlerine inanamadı

Teknolojinin dev ismi Apple, 2022 senesi için İOS mühendislerinin kazancıyla ilgili raporu ilan etti.  App Store mağazasında aplikasyon ve oyun yayınlayan tüm uygulama geliştiricileri, toplamda 320 milyar dolarlık gelir elde ederek duyanları şaşırttı.

Otomobillerdeki gizli aplikasyon tehlikesi ortaya çıktı! Aracınızda bu uygulamalar varsa dikkat edin

Kaspersky uzmanları, bağlantılı araçları kontrol etmek için tasarlanmış 69 popüler üçüncü taraf mobil uygulamasını analiz etti ve sürücülerin bunları kullanırken karşılaşabilecekleri tehditleri tanımladı.

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler 2022 yılı için ödenecek tutarın ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında uygulanacak olan aplikasyon harcı bedeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. İşte tüm detaylar...

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Vasiyetle miras davaları yüzde 50 azalabilir!

Ülkemizde çok sayıda insan vasiyet yazmaktan hoşlanmıyor. Uzmanlar ise vasiyet hazırlamanın dava yükünü büyük ölçüde azalttığını dile getiriyor. Peki, vasiyet yazmak neden önemli? Hangi durumlarda mirastan mahrum kalınır? İşte detaylar...

Aplikasyon harcı 2021!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte aplikasyon harcı 2021...

Konut sektörü 2021'nin ikinci yarısında iyileşecek!

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Timur, "2021 yılının özellikle ikinci yarıdan itibaren iyi geçeceği kanaatindeyim. Biz konut üreticileri de taahhüt şirketleri ve ihracatçı şirketlerimiz gibi hikaye yazmak zorundayız" dedi.

Dumankaya davasında MASAK raporu bilirkişiye havale edildi!

Dumankaya davasında Mahkeme heyeti MASAK raporunu bilirkişiye havale etti. Mağdurlar toplanarak son çarelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazmak olduğunu ifade ettiler.

Eskişehir'de Kanal İstanbul için 5 bin imza toplandı!

Kanal İstanbul'a itiraz dilekçesi yazmak isteyen vatandaşlar, soğuğa ve yağmura rağmen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne akın etti. Kanal İstanbul projesine yapılacak itirazların süresi bugün sona eriyor.  

Aplikasyon harcı 2020!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2020'de ne kadar oldu?

Aplikasyon harcı 2019!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2019'da ne kadar oldu?

Aplikasyon harcı 2018!

2018 yılında yapılacak aplikasyon işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, aplikasyon harcı 2018 ne kadar?

aplikasyon yazmak Haberi

aplikasyon yazmak


Aplikasyon, yerin tespit edilmesini ifade ediyor. Tescilli haritalar üzerinde parsel köşe noktalarının zeminde yeniden belirtilmesiyle yapılan aplikasyon için gerekli belgeler ise şöyle sıralanıyor; 


*Aplikasyonu istenen taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği, 

*Taşınmaz malın malikinin kimliği ya da vekilinin vekaletname örneği ve kimliği,

*Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, yetki belgesi ile kimliği, 

*Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarını gösterir veraset belgesi ve kimliği.


Adım adım aplikasyon... 

Aplikasyon projesi nedir? dedikten sonra gelelim aplikasyonun nasıl yapıldığına.. Aplikasyon işlemi için öncelikle talepte bulunmak isteyen kişinin gerekli belgelerle Kadastro Müdürlüğü'ne istemde bulunması gerekiyor. Bu talep başvurusundan sonra Kadastro müdürlüğü  istem belgesini ve başvuru fişini düzenler. 


Eğer aplikasyonu bir kurum istiyorsa, o zaman talebin resmi yazı ile yapılması şart. Bu durumda ise,...