03 / 05 / 2024

Apple uzay üssü ne zaman bitiyor

Apple uzay üssü ne zaman bitiyor

Apple'ın merakla beklenen yeni genel merkezi inşaatında hızla sona yaklaşılıyor. Teknoloji devi Apple'ın uzay üssünü andıran yeni genel merkezinin son hali göz kamaştırdı. İşte Apple genel merkezinin fotoromanı..

Kazakistan Meclisi, Rusya'nın kira süresini 2050'ye kadar uzattı!

Kazakistan Meclisi'nin haftalık genel oturumunda, Baykonur Uzay Üssü'nün Rusya'ya kira süresini 2050'e kadar uzatılmasının planladığı yasa tasarısını onayladı.

Uzay OSB arazilerine rekor talep!

Türkiye'nin uzay üssü olan Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ait 160 parselin tamamı doldu. Bölgeye rekor oranda talep geldi. 

Apple , 5 milyar dolara uzay gemisi bina inşa ediyor!

Apple kurucusu Steve Jobs'un son hayali olan uzay gemisi şeklinde bina şekilleniyor. Uzay gemisi şeklinde binanın maliyeti 5 milyon dolar.

Apple Kampüsü 2'de sona gelindi!

ABD'nin California eyaletinin Cupertino kentinde, her anlamda sıradışı olan bir inşaat bitime yaklaşıyor. 2011'de ölen Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın "Apple Kampüsü 2" adını verdiği, şirketin yeni merkez üssünün açılmasına resmi olmayan açıklamalara göre yalnızca birkaç ay kaldı.

Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor!

Tasarımı dolayısıyla ‘Apple’ın uzay gemisi’ olarak da anılan merkez havadan drone ile görüntülendi. Apple’ın yeni merkezinin inşaatı son sürat devam ediyor.

İşte Apple Campus 2 inşaatından son görseller!

Apple'ın inşaa ettirdiği "uzay gemisi" takma adlı yeni kampüsünü herkes merak ediyor. İnşaatı hızla devam eden kampüsten son görüntüler.

Apple Campus 2'nin inşaatı havadan görüntülendi!

Apple’ın yeni merkez üssü Apple Campus 2'nin inşaatı, hız kesmeden devam ediyor. İşte Campus 2 inşaatında, havadan çekilmiş görüntüler ile son durum..

Akıncılar Üssü’ne sürpriz talip çıktı!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi Akıncılar Üssü’nün Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilmesini istedi.

Ankara YHT Garı Haziran'da açılıyor!

Ankara'nın 'uzay üssü' görünümlü Yüksek Hızlı Tren Garı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ederken, açılışın haziran ayında yapılması planlanıyor. Yeni garı kullanan yolcu sayısının ilk aşamada günde 20 bin yolcuya hizmet etmesi planlanıyor.

Apple Campus 2'nin inşaatından son görüntüler!

Apple’ın yeni merkez üssü Apple Campus 2'nin inşaatı, hız kesmeden devam ediyor. Kampüsten son görüntüler de internette yayınlandı. 12 binden fazla çalışana ev sahipliği yapması beklenen yeni kampüs Cupertino'da yükseliyor.

İşte Apple'ın dev üssünün son hali!

Apple'ın yapımı devam eden ve UFO'ya benzetilen dev kampüsü, drone'ların yardımıyla son haliyle görüntülendi. Dev kampüs, planlanandan 2.5 milyar daha pahalıya gelmesi bir yana, toplamda Apple'a 5 milyar dolara mâl oldu.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi 2016'da yapılacak!

Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve arkeolojik zenginliklerini yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtmak amacıyla 2016 yılında yapımına başlanacak olan Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi modern mimari ve tasarımıyla uzay üssünü andırıyor.

İşte Apple'ın yeni uzay gemisi!

Tüm gözler Apple’ın 2016 yılında tamamlanacak olan yeni Campus 2 binasına çevrilmişken Cupertinolu şirket oldukça gelişmiş yeni bir yapı için kollarını sıvadı.

Apple uzay üssü ne zaman bitiyor Haberi

Apple uzay üssü ne zaman bitiyor

9to5Mac.com'da paylaşılan havadan çekilmiş fotoğraflarda genel merkez inşaatının tamamlanmak üzere olduğu görülüyor.


(Fotoğraf: 16 Aralık 2014)



ABD'nin California eyaleti Cupertino kentinde yapımı devam eden yeni genel merkez binasının dışı tamamen kavisli cam panel kaplı olacak. 


(Fotoğraf: 21 temmuz 2014)



Ofis odalarından 360 derecelik panaromik manzara sunacak bina fütüristik çizgiler taşıyor.


(Fotoğraf: 7 Ağustos 2014) 



Kampüs 2'nin altında devasa park alanı ile yeni ürünlerin tanıtıacağı büyük bir salon yer alacak.


(Fotoğraf: 6 Ekim 2014)



5 milyar dolara mal olacak Kampüs 2, dünyaca ünlü mimar Norman Foster tarafından tasarlandı. 

Geçtiğimiz günlerde Apple CEO’su Tim Cook şirketin yeni merkez binasının 'Dünyadaki en yeşil bina' olacağını belirtmişti.


(Fotoğraf: 10 kasım 2014)



13 bin Apple çalışanına ev sahipliği yapacak  olan merkezin 2016'da tamamlanması...