05 / 05 / 2024

Ar-Ge Reform Paketi

Ar-Ge Reform Paketi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclisten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar için bir cennet olacak." dedi.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Türkiye'nin dijital parası yıl sonuna kadar hazır olacak!

Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin takvim kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dijital paranın ekonomik, teknolojik ve hukuki altyapısını yıl sonuna kadar hayata geçirecek.

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı! İşte Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları ve hayata geçirilecek reformların yol haritası ile Bakanlığın sorumluluğundaki hedeflerin gerçekleştirilmesi için atacakları adımları açıklıyor...

Müjde! Ekonomi reform paketi çalışmaları tamamlandı!

Başkan Erdoğan’ın mart ayında açıklaması beklenen reform paketinde sona yaklaşıldı. Tahkim şartının teşvikinden yatırımcılar için vergilerin düzenlemesine kadar önemli adımlar atılacak.

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Proje bazlı desteklerden yararlananların Ar-Ge'ye yatırımı teşvik edilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca, proje bazlı devlet yardımından faydalanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Ar-Ge harcamaları 10 yılda 5 katına çıktı!

Türkiye'de Ar-Ge faaliyetleri için 10 yılda toplam 187,6 milyar lira harcandı.

Ar-Ge'ye geçen yıl 38,5 milyar lira harcandı!

Türkiye'de araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) harcaması, 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29,1 artışla 38 milyar 534 milyon lira oldu.

TUSAŞ Ar-Ge'yle 3,4 milyar lira gelire ulaştı!

TUSAŞ, Ar-Ge projelerinin çıktılarıyla şekillenen Genel Maksat Helikopteri, Atak helikopteri, Anka, Gökbey, A400M, A350 ve Göktürk-1'deki sorumluluklarıyla önemli ekonomik büyüklüğe ulaştı.

Ar-Ge Reform Paketi Haberi

Ar-Ge Reform Paketi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ar-Ge ve Üretim Reform Paketlerinin yatırımcıya getirdiği avantajları değerlendirdi.


Ekonomide inovasyon ve Ar-Ge'ye dayalı büyüme modelinin gerçekleştirilebilmesi için büyük önem taşıyan Ar-Ge Reform Paketi Yasası'nın, Meclisten geçtiğini anımsatan Özlü, söz konusu yasayla araştırma, geliştirme merkezlerine ve araştırma, geliştirme yapmak isteyenlere önemli destek ve teşvikler sunduklarını söyledi.


Özlü, Ar-Ge merkezi kurmak için çalışması gereken personel sayısını 15'e düşürdüklerine dikkati çekerek, bu kararın KOBİ ölçeğindeki şirketlerin de Ar-Ge faaliyetleri yapabilmesinin önünü açacağını vurguladı.


"Asgari ücretin 2 katına yakın ücret desteği"

Yasalaşan paketin, Türkiye'de Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin desteklenmesinde yeni bir dönemi başlatacağına işaret eden Özlü, "Asgari ücretin iki katına yakın bir ücret desteği veriyoruz. Ar-Ge merkezinde çalışanlara, doktora yapma imkanı getirdik. Teknopark ve Ar-Ge...