05 / 05 / 2024

arabistan mahsur inşaat işçisi

arabistan mahsur inşaat işçisi

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

Türk inşaat işçileri Arnavutluk’ta mahsur kaldı!

Türk işçileri Arnavutluk’a götürüp orada bırakan inşaat firmasının sahibi hakkındaki iddiaları yanıtladı. Firma sahibi “Çalışanlarım tehdit etti, kaçmak zorunda kaldım. Hakedişleri alınca ödemeleri yapacağım” açıklamasında bulundu.

İnşaat devi Binladin Group çalışanlardan maaş tepkisi!

Suudi Arabistan’ın en büyük inşaat şirketlerinden olan Binladin Group, yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle Nisan ve Mayıs aylarında çalışanlarından bazılarının maaşlarını ödeyemedi. 100 bin çalışanı olan ve 15 milyar dolarlık borcunu yapılandıramayan şirketin, bu ay maaşları ödeyip ödeyemeyeceği de bel

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Cidde'de mahsur kalan 195 inşaat işçisi Türkiye'ye getirilmeli!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde mahsur kalan 195 inşaat işçisinin Türkiye'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Riyad’da mahsur kalan inşaat işçilerinden çağrı!

Doğuş İnşaat ve Ticaret şirketi tarafından 2015 yılında metro inşaatı için Riyad'a getirilen ve burada mahsur bırakılan işçiler, “Haklarımızı alıp Türkiye’deki sevdiklerimize kavuşmak istiyoruz” dedi.

Suudi Arabistan'daki 195 Türk inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Türk inşaat firmasının Suudi Arabistan’nın Cidde şehrinde yaptığı projede çalışan 195 işçi, Türkiye'ye dönmek için yardım istiyor...

Arabistan'da kalan 200 inşaat işçisi Türkiye'ye dönmek için yardım istedi!

Arabistan’ın Cidde kentinde Türkiye’ye dönmek için bekleyen 200 inşaat işçisi 10 günü aşkın süredir şantiyede kapalı halde yaşıyor...

İzmitli inşaat işçileri Irak’ta mahsur kaldı!

İzmit Alikahya’da ikamet eden inşaat işçileri, çalışmak için gittikleri Irak’ın Bağdat şehrinde koronavirüs salgını nedeni ile mahsur kaldı…

57 inşaat işçisi Cezayir’de mahsur kaldı!

Taşeron şirketin kaçması üzerine 57 inşaat işçisi Cezayir’de mahsur kaldı. Yetkililerin konu ile ilgili adım atması bekliyor.

Çin Şandong'ta metro inşaatında göçük: 5 ölü!

Çin’in kuzeydoğusunda bulunan Şandong eyaletinde bir metro inşaatında oluşan göçükte mahsur kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olay sonucunda ölü sayısı 5'e yükseldi.

Abdullah Müftüoğlu: İnşaat sektörüne güvenimiz tam!

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akzirve Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Müftüoğlu, Türkiye ekonomisine ve inşaat sektörüne güvenlerinin tam olduğunu söyleyerek Türkiye'ye gelecek yıllarda da yatırımlarını sürdüreceklerini açıkladı. 

arabistan mahsur inşaat işçisi Haberi

arabistan mahsur inşaat işçisi

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.


42 yaşındaki Ramazan Koç’un Seydikemer ilçesi Çaykenarı Mahallesindeki evine dönmesini bekleyen 36 yaşındaki eşi Zeynep Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

Çaykenarı Mahallesi’nde yaşayan inşaat işçisi Ramazan Koç, Ramazan Başkara ve İlyas Dargın, Türk inşaat firması aracılığıyla Suudi Arabistan’ın Cidde’ye şehrine gitti. İşçiler, Cidde’nin Thuwai bölgesinde, Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin tadilatında çalışmaya başladı. İşçilerden evli ve 2 çocuk babası İlyas Dargın, 28 Mayıs 2015’te internet bağlantısı yapmak için girdiği konteynerin altında can çekişirken bulundu. Elektrik akımına kapıldığı sanılan Dargın, ambulansla götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Polisi inşaat alanında ve...