15 / 05 / 2024

Arabistan maliyetleri

Arabistan maliyetleri

Suudi Arabistan'da enflasyon Şubat ayında yıllık bazda son 27 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Tav Holding, Suudi Arabistan'da iki havalimanı için görüşmelere başladı!

Tav Holding ve ortağı Al Rajhi Holding, Suudi Arabistan'da iki havalimanının işletme ve geliştirme hakkı için Krallık daveti üzerine görüşmelere başladı.

Suudi Arabistan'da eğlence şehri inşa edilecek!

Suudi Arabistan'da Başkent Riyad'ın güneyine "eğlence" üzerine kurulacak 334 kilometrekarelik yeni bir şehir inşa edileceği duyurdu.

SP Fransa ve S.Arabistan'ın kredi notlarını korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Fransa ve Suudi Arabistan'ın kredi notunu değerlendirdi. S&P'den yapılan yazılı açıklamaya göre 2 ülkenin kredi notunu korudu.

İnşaat sektörü firmaları Suudi Arabistan'da!

İnşaat sektör firmaları, yurt dışı pazarlama programlarına Suudi Arabistan’da gerçekleştirilen Uluslararası Yapı ve Yapı Malzemeler fuarı ile başladılar.

Moody's Suudi Arabistan'ın kredi görünümü destekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesinde olan kredi notunun ve "durağan" görünümünü desteklediğini açıkladı.

Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı!

Suudi Arabistan, Gazze'nin yeniden imarı için 30 milyon dolar bağışladı. Gazze'deki Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, söz konusu ilk ödemenin İsrail saldırılarında tamamen yıkılan 370 evin onarımına katkıda bulunacağını söyledi.

Toyota, Suudi Arabistan'da fabrika kuracak!

Toyota Motor, Suudi Arabistan'da bir fabrika kurmak için çalışmalara başlıyor. Parça tedarikinin büyük bölümü Türkiye ve Mısır'dan tedarik edilecek.

Suudi Arabistan'da 2 Türk inşaat işçisi mahsur kaldı!

Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nden Suudi Arabistan’a çalışmaya giden 3 inşaat işçisinden birinin elektrik çarpması sonucu ölmesi nedeniyle 2 işçinin pasaportlarına el konuldu. Pasaportlarına el konulan 2 işçi 1 yıldır Türkiye’ye dönemiyorlar.

Suudi Arabistan'da politeknik okul kurulacak!

Toplu Taşıma Komisyon Başkanı Rumaih Muhammed Al-Rumaih, Suudi Arabistan'daki ulaşım endüstrisinin özellikle de Al-Haramian Hızlı Treninin ulusallaştırılmasına yardımcı olacak ve yeni Suudi Arabistan için daha fazla iş imkânı yaratacak yeni bir politeknik kurulacağını açıkladı.

Suudi Arabistan'ın inşaat sektörüne 21,3 milyar dolar!

Suudi Arabistan hükümetinin ülkedeki inşaat şirketlerine geciken ödemelerinin yaklaşık 21,3 milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Suudi Arabistan’ın 2030 planı Boğaziçi Zirvesi'nde konuşulacak!

90 ülkeden iş ve siyaset dünyasının katılacağı Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konusu Suudi Arabistan ve ülkenin 2030 yılı dönüşüm programı olacak.

Suudi Arabistan borçları için 26.7 milyar dolar ayırdı!

Suudi Arabistan hükümeti özel sektör şirketlerine aylardır ödemediği borçları kapatmak için 100 milyar riyal, yani 26.7 milyar dolar kaynak ayırdı.

Suudi Arabistan'da 266,6 milyar dolarlık projeler durduruldu!

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle ekonomik önlemler almayı sürdüren Suudi Arabistan'ın 266 milyar 600 milyon dolar değerinde pek çok proje için yapılan sözleşmeleri durdurduğu bildirildi.

Arabistan maliyetleri Haberi

Arabistan maliyetleri

Merkez İstatistik Bölümünün açıkladığı verilere göre, Suudi Arabistan'da yıllık enflasyon Şubat ayında yüzde 8,67 arttı. Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan'daki enflasyonun artışında kira ve yiyecek maliyetlerinin etkisi büyük oldu. Verilere göre, Şubat ayında sadece kiralar yüzde 18 artarken, yiyecek fiyatları da yüzde 13 artış gösterdi.