20 / 05 / 2024

araç kontrol merkezi toki

araç kontrol merkezi toki

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ( TOKİ ), 18 ilde üzerinde teknik değişiklik yapılan araçların muayene işlemlerinin gerçekleştirilerek uygunluklarının tespit edileceği "araç kontrol merkezleri" inşa edecek...

Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 araçlık kapalı otopark kiraya veriliyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Beşiktaş Belediyesi, Akatlar Kültür Merkezi altındaki 44 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı kiraya veriyor. İşte ayrıntılar... 

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi kuruldu!

Wercco Uluslararası Atık Ve Enerji Araştırma Merkezi Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Karım Jokar tarafından kuruldu.

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açıldı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kazaların minimum düzeye düşürülmesi için yapılan ana kontrol merkezinin açılışı yapıldı. 

Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Finansal Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

İstanbul Ticaret Üniversitesi Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31298 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya İpekçilik Mektebi, Kent Araştırmaları Merkezi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin hafızasına sahip çıkıyor. Karaalioğlu Parkı'nda yıllarca Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı olarak kullanılan "İpekçilik Mektebi", Kent Araştırmaları Merkezi olarak yeniden tasarlanıyor.

İstanbul 112 Acil Anadolu Komuta Merkezi'nin yeni binası hizmete açıldı!

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Anadolu Komuta Kontrol Merkezi'nin yeni binası hizmete açıldı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM), yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında yer alan "TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Samsun'daki Tıp Merkezi binası yenileniyor!

Samsun'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı ve 19 yıldır hizmet vermekte olan Nükleer Tıp Merkezi yenileniyor...

Aktim Ticaret ve İş Merkezi: farklı sektörlerin buluşma noktası!

Ticari alanların tamamının yükleme boşaltma ve araç parkına uygun şekilde inşa edilen Aktim Ticaret ve İş Merkezi'nde teslimler Aralık'ta yapılacak..

Kabataş Transfer Merkezi Projesi'nde son durum!

Kabataş Transfer Merkezi Projesi’yle toplu ulaşım araçları deniz yoluyla birbirine entegre olmuş olacak. Görüntü kirliliği ve trafik de ortadan kalkacak.

Akıllı şehirler maliyetleri de azaltıyor!

Türkiye hızla şehirleşiyor.Tabi bunun altyapı, atıklar, hava kirliliği gibi birçok maliyeti bulunuyor. Türkiye'de sürdürülebilir şehirler kapsamında bu çalışmaları kredilerle destekleyen IFC'nin, İzmir'de trafiği yüzde 25 azaltan trafik kontrol merkezi dünyada örnek gösteriliyor.

TAI'den Bursa'ya araştırma merkezi yatırımı!

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Uludağ Üniversitesinde (UÜ), sektöre yetişmiş eleman kazandırmak adına yeni araştırma merkezi inşa edecek. 

araç kontrol merkezi toki Haberi

araç kontrol merkezi toki

Araçlarda yapılan teknik değişiklikler, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) işbirliğinde kontrol altına alınacak.


TOKİ, 18 ilde, üzerinde teknik değişiklik yapılan araçların, muayene işlemlerinin gerçekleştirilerek uygunluklarının tespit edileceği "araç kontrol merkezleri" inşa edecek. Merkezler ilk etapta, arsa tahsisleri tamamlanan Konya, Adana, Manisa, Bursa ve Çorum'da yapılacak.


Sosyal konut üretiminin yanında kamu kuruluşlarının bina ihtiyaçlarını karşılayan TOKİ, atıl ve işgali vaziyette bulunan kamu arazilerini de değerlendirerek ekonomiye katkı sağlıyor.


Kamu kurumlarının eğitim, sağlık ve spor gibi hizmet binalarını karşılayan İdare, şimdi de trafik ve yol güvenliğinin artırılması, ülke genelinde gerekli muayene altyapısının sağlanması amacıyla "araç kontrol merkezleri" inşa edecek.


İlk kez uygulanacak projeyle, üzerinde teknik değişiklik yapılan araçların tadilat projelerinin onayı ve gerçekleştirilen tadilatların gerekli muayeneler yapılarak uygunluğunun tespiti...