07 / 05 / 2024

arap turistler karadeniz

arap turistler karadeniz

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edien Arap turistlerin yöreye ilgisi Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşların başlamasıyla arttı...

Karadeniz Ereğli'de Cehennemağzı Mağarası için otopark yapılıyor!

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçe belediyesi, dünyaca ünlü Cehennemağzı mağarasını ziyarete gelen turistler için yapımına başlanan otopark alanını inceledi.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Doğu Karadeniz, Arap gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Son dönemde Orta Doğu ve Körfezden gelen yatırımcıların radarında Doğu Karadeniz Bölgesi var. Bölgedeki gayrimenkul pazarı altın çağını yaşıyor. Emlak piyasası en hareketli il Trabzon. Ardından sırasıyla Ordu, Giresun ve Rize geliyor... 

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Araplar emlakta Karadeniz'i mercek altına aldı!

Doğu Karadeniz, doğal güzellikleriyle gayrimenkulde özellikle Arap yatırımcının merceğinde yer alıyor. Trabzon, Ordu, Giresun gibi illlerin doğal güzellikleriyle ön plana çıkması gayrimenkul fiyatlarında yükselişe sebep oldu. 

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Cemil Öztürk: Arap turistler için özel hazırlık yaptık!

Taka Gazetesi yazarı Yusuf Turgut, Trabzon’un başarılı iş adamlarından Cemil Öztürk'le bir röportaj gerçekleştirdi. İşte Turgut'un o yazısı.

Aydın Didim'de Araplar'a 6 ayda 500 konut satıldı!

Didim'i 10 yıl önce keşfeden ve 15 bine yakın konut alarak ilçeye yerleşen İngilizler başka ülkelere kaçmaya başlarken, bu kez Arap turistler bölgeyi keşfetti. 6 ay içerisinde ilçeye gelen Araplar'dan 500 tanesi ev alarak yatırım yaptı.

arap turistler karadeniz Haberi

arap turistler karadeniz

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edien Arap turistlerin yöreye ilgisi Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşların başlamasıyla arttı. Araplar, Trabzon'un yanı sıra Rize İkizdere ve Ayder Yaylası'nı sıklıkla ziyaret ediyor.


Bölge yeşili, "doğal klima" olarak nitelendirilen havası ve kaplıcalarıyla milyonları kendisine çekiyor. Özellikle sıcaktan bunalanların serinlemek için akın ettiği İkizdere'deki konaklama tesisinde, yaz aylarında yer bulmak genellikle olanaksız. Bunun için günler, hatta haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.


İkizdere’deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi. Yöreyi mesken tutan Arapların tesislerde yer bulabilmek için adeta birbirleriyle yarışğı bildirildi.


Otel Müdürü Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan başta olmak üzere Dubai, Kuveyt, Abu Dhabi ve Umman’dan yoğun rezervasyonlar aldıklarını söyledi.


Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçak seferlerinin başlamasıyla...