28 / 04 / 2024

arap turistler ordu yatırım

arap turistler ordu yatırım

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Araplar Ordu'dan ev alıyor!

Ordu'dan ev alan Arapların sayısı her geçen gün artıyor. Arap yatırımcılar, bölgeden 3 yılda 98 adet gayrimenkul satın aldı.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.

Fatsa ve Ünye'de Arap yatırımcılar için toplu konut yapılıyor!

Körfez ülkelerinden son yıllarda Ordu’yu ziyaret eden Arap turistlerin sayısında ciddi oranda artış yaşanıyor. Tapu kadastro kayıtlarına göre, Ordu’da 2017 yılında 45 yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi. 

Çambaşı Yaylası'na Arap yatırımcı ilgisi!

Ordu'nun Kabadüz ilçesindeki 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda kayak merkezinin açılmasının ardından Arap yatırımcılarında ilgili arttı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, bir Arap yatırımcının yaylaya tatil köyü yapmak istediğini söyledi.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Araplar Ordu'da yer arıyor!

ORDU Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda yaptıkları etkin tanıtımlarla körfez ülkelerinden Ordu'ya gelen Arap turist sayısında artış yaşandığını belirterek, "Arap turistler Ordu'dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler" dedi.

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.

Arap yatırımcılar Ordu'da otel yatırımı yapacak!

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti.

Arap turistler Bodrum'da gayrimenkul yatırımı yapıyor!

OTSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kırk, " Arap turistler Bodrum gibi önemli ve doğal güzelliklere sahip bir yere geldiklerinde sadece tatil yapmakla sınırlı kalmıyorlar. Beğendikleri bir ev, bir arsa ya da bir villa gördüklerinde alıyorlar." dedi.

arap turistler ordu yatırım Haberi

arap turistler ordu yatırım

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap turistlerin ve yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi.


Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi araştırma içerisinde olduğunu belirtti. Vali Balkanlıoğlu, “Öncelikle turizm yatırımı yapmak istiyorlar. Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istediğini, otelin müşterisinin de hazır olduğunu bizlere ifade etti. Bu yatırımcı Ordu’da yer bakıyor. Ordu’da yatırım için arsa arayışına girdiklerinde arsa fiyatlarında aşırı bir artış olduğunu görüyoruz. Bu suni artıştan dolayı kendilerine söylenen arsa fiyatlarını beğenmiyorlar. Fakat, bu arz ve talep bir zaman gelecek bir yerde buluşacak” dedi.


“Araplar yavaş yavaş gelmeye başladı”

Yapılan tanıtımlar sonrasında Arap turistlerin Ordu’ya gelmeye başladığını ifade eden Vali...