28 / 04 / 2024

araplar ankaradan konut mu alıyor

araplar ankaradan konut mu alıyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara'dan en çok Iraklılar, Suudi Arabistanlılar ve Kuveytlilerin konut aldığını söyledi. Konut satışında Başkent ikinci sırada yer aldı.

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Araplar Türkiye'den yatırım amaçlı fındık bahçesi alıyor!

Araplar turistler, ziyaret ettikleri illerde konut, arsa ve gayrimenkul alımlarına devam ediyor. Araplar, son birkaç yılda Ordu'da 115 konut ve 80 dönüm fındık bahçesi satın aldı. 

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Araplar konut satın almak için Samsun'a akın etti!

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Arapların konut satın almak için Samsun'a akın ettiğini söyledi. Toktaş, bölgenin Körfez ülkelerinden talep görmeye başladığını söyledi.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Araplar konut fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların, en çok konut almayı tercih ettiği Trabzon'un doğu bölgesindeki yerleşim yerlerinde konut fiyatları yüksek rakamlarda seyrediyor..

Katar krizi Arapların konut alımını kesmedi!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Leyla İlhan bugünkü yazısında Katar ambargosunun Türkiye'de konut sektörünü etkilemediğini anlattı. İlhan, konuyu inşaat sektörünün temsilcilerine sordu...

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

Türkiye'den en çok Araplar konut alıyor!

Medya takip kuruluşları PRNet ve Ajans Press'in yaptığı araştırmaya göre Arapların en çok Türkiye'den konut aldığı ortaya çıktı.

Arapların konut alımları sektörü nasıl etkiledi?

Acaba Arap ülkelerinden gelenlerin turizm sektörüne, Arap ülkelerinden gelenlerin satın aldıkları konutların konut piyasasına olumlu katkıları ne ölçüde?

Arapların konut piyasasına olumlu katkıları ne kadar?

Milliyet Gazetesi'nden Güngör Uras bugünkü yazısında Arapların konut ve turizm sektörüne katkılarını değerlendirdi. İşte o yazı...

Araplar Didim'den 500'e yakın villa aldı!

Tarihi zenginliği, doğal güzellikleri, iklim yapısı ve cazip konut fiyatlarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Didim, İngilizlerden sonra Arapların da tercihi oldu. Körfez menşeli yatırımcılar, ilçede son 6 ayda 500'e yakın villa tipi konut aldı.

Arapların en çok konut alımı Trabzon Yomra'dan!

Türkiye'ye konut alımında rağbet eden ülkelerin özellikle Körfez ülkeleri olması tercih edilen şehirlerin seçiminde fark yaratıyor.

araplar ankaradan konut mu alıyor Haberi

araplar ankaradan konut mu alıyor

Türkiye'nin gayrimenkul sektörü açısından hareketli bir ülke olduğunu söyleyen Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci,Ankara'da en çok Iraklılar, Suudi Arabistanlılar ve Kuveytlilerin konut alımı yaptığını kaydetti. Bezci, "2015'te toplam bir milyon 289 bin gayrimenkul alım satım işlemi yapıldı. Bu işlemler yaklaşık 5 milyar dolarlık bir satış hacmine karşılık geliyor. Ankara konut  satışında İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. 2015'te İstanbul'da 239  bin konut satışı gerçekleşirken bu sayı  Ankara'da 146 bin oldu" diye konuştu. 


İnşaat sektörünün, 200 alt sektörden sağladığı üretimle ekonominin lokomotifi olduğunu belirten Bezci, "İnşaat sektörü denince akla önce konut inşaatı gelse de. ulaştırmadan enerjiye, altyapıdan kentsel dönüşüme kadar geniş bir alanı kapsıyor" dedi. 2015 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4 oranında büyüme kaydederken, inşaat sektörünün yüzde 8.4...