29 / 04 / 2024

araplar nereden ev alıyor

araplar nereden ev alıyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirtti.

İstanbul'daki Arap turistler nereden konut almayı tercih ediyor?

İstanbul‘a akın eden turistlerin yüzde 20’ye yakını Arap dünyasından geliyor. Özellikle Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistler kültürel yakınlık nedeniyle burada kendilerini evinde hissediyorlar.

Araplar yatırım için Beylikdüzü ve Esenyurt'tan ev alıyor!

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürerken, en fazla talep İstanbul'a geliyor. Suudiler oturmak için Boğamdan, yatırım için Beylikdüzü ve Esenyurt'tan ev alıyor. Alman ve Ruslar'ın gözdesi ise yazlıklar...

TOKİ kura takvimi açıklandı! TOKİ kura sonucu nasıl ve nereden sorgulanır? TOKİ 26-28 Kasım il il kura çekiliş takvimi

TOKİ Sosyal Konut projesinde kura çekilişleri devam ediyor. Yeni ev almak isteyen milyonlarca vatandaş kura çekiliş takvimini merak ediliyor. Peki, TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? İşte 26-28 Kasım TOKİ kura takvimi...

TOKİ kuraları peş peşe çekildi! TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? 25 Kasım TOKİ kura takvimi...

TOKİ Sosyal Konut projesinde kuralar peş peşe çekiliyor. Yeni ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş kura sonucunu merak ediyir. Peki TOKİ kura sonucu nasıl sorgulanır ve nereden bakılır? 25 Kasım TOKİ kura takvimi...

Tarlada ev inşa etmek için nereden izin alınmalı?

Tarım arazi sahibi olan vatandaşlar burada ev inşa etmenin yollarını arıyor. Peki, tarlaya nasıl ev inşa edilir? Nereden izin alınmalı?  İşte detaylar...

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Kadınlar en çok nereden ev alıyor?

Türkiye genelinde 2019'da 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Bu konutların 420 bin 276 tanesini kadınlar aldı. Peki kadınlar en çok nereden ev alıyor?

2019'un konut satış röntgenini çektik!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2019 yılı konut satış istatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde 2019 yılında toplam 1 milyon 348 bin 729 konut satıldı. Peki en çok konut nerede satıldı? 2019'da kaç sıfır konut satıldı? Yabancılar 2019'da en çok nereden ev aldı? İşte detaylar.

Ekim ayında hangi ünlü nereden ev aldı?

Ünlüler kazandıkları parayı gayrimenkule yatırıyor. Şile, Bodrum gibi yerlerin dışında Kıbrıs ve New York gibi yerleri de tercih eden ünlülerden bazıları aldıkları evleri takipçileriyle paylaşıyor. 

Araplar Ordu'dan ev alıyor!

Ordu'dan ev alan Arapların sayısı her geçen gün artıyor. Arap yatırımcılar, bölgeden 3 yılda 98 adet gayrimenkul satın aldı.

Araplar tatil için gelip Karadeniz'den ev alıyor!

Körfez ülkesinden turistlerin ilgi odağı son yıllarda Karadeniz oldu. SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Trabzon'u çok sevdiğini söyledi. 

Yattara nereden ev alacak?

Tam bir Türkiye aşığı olan ünlü futbolcu Yattara, Türkiye'de yatırım yapan yabancı futbolcular arasında. Dünya yıldızı futbolculara ve bir çok ünlüye yatırım danışmanlığı yapan emlak ve yatırım uzmanı Enes Su, Yattara'nın da danışmanlığını yapıyor.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Almanya'da ev arayan Türklere ayrımcılık!

Almanya'da özellikle Türkler ve Arapların ev kiralama konusunda ayrımcılığa uğradığı ortaya çıktı.

Araplar Türkiye'den ev almak için sıraya girdi!

Rekor kırması beklenen konut satışlarının büyük bir payını Araplar alıyor. Merosa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Katipoğlu, en az 1500 Suudi Arabistanlı milyonerin ev alma isteği olduğunu açıkladı.

araplar nereden ev alıyor Haberi

araplar nereden ev alıyor

Maya,TÜİK verilerine göre, Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışlarında bu yılın ilk 6 ayında, 2014'ün aynı dönemine göre yüzde 22'lik artış yaşandığını anımsatarak, bu dönemde yabancıların İstanbul'dan aldığı konut sayısının yüzde 36 oranında arttığını söyledi.


Türkiye içinde yabancıların en fazla konut satın almayı tercih ettikleri iller arasında ikinci sırayı Antalya'nın aldığını ifade eden Maya, bu ilde 2014'e göre düşüş yaşandığı bilgisini verdi.


Maya, "Bu verilerden yabancıların İstanbul'u tercih ettiklerini, bu tercihte hem turistik hem de yatırım düşüncesinin hakim olduğunu görebiliyoruz. Yabancılar ağırlıkla merkezi lokasyonları, rezidans projelerini ve markalı konut projelerini tercih ediyorlar." 


"İstanbul dışında Sapanca, Bursa, Yalova ve Trabzon ilgi çekiyor"


İstanbul'da markalı konut projelerinin ağırlıklı olduğu ilçelerin yabancıların dikkatini çektiğini ifade eden Maya, Bağcılar Basın Ekspress hattı ve Bahçeşehir gibi yeni projelerin artış...