12 / 05 / 2024

araplar samsunda arsa mı alıyor

araplar samsunda arsa mı alıyor

Samsun'un Ayvacık ilçesinde geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için 30 dönüm arazi satın almasının ardından başka yabancı yatırımcıların da bölgede uygun arsa arayışına girdi.

Arapların Ordu'da fındık bahçesi alımı 100 dönüme ulaştı!

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Araplar Türkiye'den yatırım amaçlı fındık bahçesi alıyor!

Araplar turistler, ziyaret ettikleri illerde konut, arsa ve gayrimenkul alımlarına devam ediyor. Araplar, son birkaç yılda Ordu'da 115 konut ve 80 dönüm fındık bahçesi satın aldı. 

Araplar Ordu'ya otel yapmak için arsa arayışına giriyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’nun Arap yatırımcıların ilgi alanına girdiğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Arabistanlı büyük bir yatırımcı Ordu’ya 30 katlı büyük bir otel yatırımı yapmak istiyor. Arsa arayışına girdiklerinde fiyatlar aşırı artıyor” dedi.

Arapların konut ilgisi, Yalova'daki ev fiyatlarını artırdı!

Yalova'da, Arapların konut ilgisi fiyatların artışına neden oldu. Emlakçılar, Arapların sahil kısımlarındaki arsa ve dairelerin yüzde 20'sini aldıklarını söyledi.

Araplar Sapanca'da ev ve arsa fiyatlarını arttırdı!

Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katar'lı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapılan villalarda oturan Arapların gelişiyle, bölgedeki ev ve arazi fiyatları da katlandı.

Araplar Samsun'da arsa arayışına girdi!

Samsun'un Ayvacık ilçesinde geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için 30 dönüm arazi satın almasının ardından başka yabancı yatırımcıların da bölgede uygun arsa arayışına girdi.

Araplar yatırım yapmak için Yakakent'i seçti

Samsun' un Yakakent İlçesi'nde Arap turizmciler, apart otel tarzında iki turizm yatırımı yapmak için toplam 38 dönüm arsa satın aldı. Yakakent Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Kıyma, Arapların ilçede yatırım amaçlı yeni yer almak için girişimlerinin sü

Araplar Karadeniz'den 17 yayla evi 24 arsa satın aldı!

Son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistler, mülk almaya yöneldi. 400'ün üzerinde konut alan Araplar, Trabzon ve Rize sınırları içerisinde 24 arsa ve 17 yayla evi satın aldı...

Konutta yeni KDV uygulaması Arapları etkiler mi?

Araplar İstanbul’da özellikle arsa değeri yüksek olan şehir merkezlerini ve büyük evleri tercih ediyorlar. Körfez ülkelerinin zenginlerinin alacağı evler 150 m2 üzeri ve zaten yüzde 18 KDV kapsamına girecek konutlar

Mütekabiliyet Yasası ile Araplar, Bursa'da arsa aramaya başladı!

Gayrimenkul satışlarının önünü açan Mütekabiliyet Yasası Bursa'da arsa satışlarını arttıracak...

Konya Belediyesi arsa satacak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 20 milyon YTL muhammen bedelle arsa satacak.

Aydın Valiliği arsa satacak

Aydın Valiliği İl Encümeni Başkanlığı arsa satacak

Kazan Belediyesi arsa satacak

Ankara İline bağlı Kazan Belediyesi arsa satacak

araplar samsunda arsa mı alıyor Haberi

araplar samsunda arsa mı alıyor

Samsun'un 'saklı cennet' sloganıyla turizme açılan 22 bin nüfuslu Ayvacık ilçesi, doğal güzellikleriyle yabancı turizm yatırımcılarının gözdesi oldu. Geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için 30 dönüm arazi satın almasının ardından başka yabancı yatırımcıların da bölgede uygun arsa arayışı içinde oldukları belirtildi.

Arap yatırımcılar, Samsun'un doğal güzellikleriyle ünlü Ayvacık İlçesi'ni keşfetti. Geçen yıl bir Arap yatırımcının tatil köyü yapmak için Örencik mevkisinde 30 dönüm arazi satın almasının ardından, Katar'dan bir başka girişimci de tatil tesisi yapmak için 10 dönüm arsa satın aldı. Ayrıca Dubaili bir işadamı da yine bölgede turizm yatırımı yapmak için arayış içerisine girdi.


'KAR TOPU ETKİSİ YARATACAK'

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca, ilçenin çok önemli doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"İki baraj gölüne sahip. Bölgemizde otellerimiz...