17 / 05 / 2024

Aras Nehri Kuş Cenneti nerede

Aras Nehri Kuş Cenneti nerede

Iğdır'da 258 kuş türüne ev sahipliği yapan Aras Nehri Kuş Cenneti, Kuzey Doğa Derneği ekibi tarafından 200 metre yükseklikten " uçan kamera " ile görüntülendi.

İnşaatta monarşi sistemi! Kuşaklar arası yönetim!

Aile şirketlerinde her 25 yılda bir nesil yenileniyor. İnşaat, gayrimenkul, turizm alanında faaliyet gösteren birçok şirketin başındaki isim kuşaktan kuşağa değişiyor...

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Z kuşağı hangi konut tipini tercih ediyor?

İstanbul’daki bir vakıf üniversitesinden akademisyenler Z kuşağının gelecekte yaşamlarını sürdürecekleri evler için olası beklentilerini analiz etti. 18-22 yaş arasında gençlerle gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre Z kuşağı, komşuluğa ve mahremiyete değer veriyor...

İstanbul'un en güzel yapılarından Kuşkonmaz Camii'nde skandal!

Üsküdar'da bulunan ve Mimar Sinan'ın en güzel eserleri arasında yer alan Kuşkonmaz Camii de denilen Şemsi Paşa Camii'nde çalışmalara başlandı. Camiinin yalı cami olma özelliğini ve orijinalliğini yok edecek yol yapımı çalışması tepki çekti.

Konut yatırımcılarının gözü Kuşadası’nda!

Türkiye'nin yaşanabilir şehirler arasında adını üst sıraya taşıyan Kuşadası, gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı oldu...

Kuşadası'nda emlak fiyatları fırladı!

Ege Bölgesi'nin turistik ilçesi Kuşadası, geçtiğimiz 1 Haziran'da başlayan normalleşme döneminde şehirler arası seyahat yasağının kalkmasıyla yazlıkçıların akınına uğradı.

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Y kuşağı ev sahibi olmayı planlamıyor!

Son dönemlerde en çok konuşulan konular arasında Y kuşağı yer alıyor. Diğer kuşaklardan oldukça farklı olan Y kuşağı, ev sahibi olmayı planlamıyor. 

Tarsus Berdan Nehri 1. Etap'ın temeli atıldı!

Tarsus Belediyesi tarafından D-400 karayolu ile Molla Kerim Köprüsü arasında kalan alana yapılan Berdan Nehri 1. Etap projesinin temel atma töreni gerçekleşti.

Kuşadası Karaova'ya iki yeni yol!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Karaova Mahallesi Çınar Sitesi'nin güneyi ile Çınar Sitesi ve Murat Sitesi arasında bulunan alanda yeni yol çalışmasına başladı.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Y kuşağının beklentileri sektörde kuralları değiştirdi!

Dünyada sayıları 2.2 milyara ulaşan Y kuşağının beklentileri arasında, son yılların trendi olan küçük, kullanışlı ve tasarruf odaklı konutlar geliyor. Bu kuşak, X kuşağından farklı olarak kendilerine daha fazla güveniyor.

Alanya-Konya arası 2 saate inecek!

ADALET ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 13 yıllık tek başına iktidarı döneminde Alanya'ya kazandıracağı en önemli yatırımlarından biri olan Kuşyuvası-Konya arasındaki viyadükler ve tüneller bitme aşamasına geldi.

Aras Nehri Kuş Cenneti nerede Haberi

Aras Nehri Kuş Cenneti nerede

Iğdır'da 258 kuş türüne ev sahipliği yapan Aras Nehri Kuş Cenneti, KuzeyDoğa Derneği ekibi tarafından 200 metre yükseklikten "uçan kamera" yardımıyla görüntülendi. 


Tuzluca ilçesine bağlı Yukarı Çıyrıklı köyü yakınlarında, kahverengi bozkırla çevrili yeşil bir vaha olan Aras Nehri Kuş Cenneti'nin kuşların gözünden çekilen filmi, zorlu coğrafyalardan göç eden kuşların hayatta kalmaları için kritik bir vaha olduğunu gösteriyor.


Yaptıkları bilimsel çalışmalarla bölgede 258 kuş türü kaydeden ve 67 binden fazla kuşu halkalayan KuzeyDoğa Derneği Başkanı ve ABD Utah Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez kullanılan uçan kamera tekniğiyle kuş cennetini havadan çektiklerini söyledi.


Alanı çok iyi bilmelerine rağmen görüntüleri izlerken heyecanlandıklarını ifade eden Şekercioğlu, "Alanı kuşların gözünden en iyi şekilde görebilmek için uçan...