23 / 12 / 2024

arazi koruma

arazi koruma

Iğıdır'da arazilerini Yalancı Tabanca ile koruyorlar. Iğdırlı çiftçiler, piknik tüpü ile çalışan ve "yalancı tabanca" adını verdikleri cihaz sayesinde, hem ürünlerini koruyor hem de yaban hayvanlarının zarar görmesini engelliyor...

Arazi tahsislerindeki şartlar genişliyor: Kooperatif veya odalara arazi tahsisi yapılabilecek!

Kültür turizm koruma ve gelişim bölgelerinde taksi esnafının kurduğu kooperatifler ya da odalar için, gayrimenkulün emlak vergi değerinin yüzde birinden az olmamak üzere, Arazi Tahsis Komisyonunca belirlenecek bedel üzerinden arazi tahsisi yapılabilecek. İşte ayrıntılar...

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Hasan Tok: Ergene'deki arazi mutlak koruma alandır!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Tok, Çorlu/Ergene kesimindeki Marmaracık köyü sınırlarında bulunan tarım arazisinin mutlak koruma alanı olduğunu dile getirdi. Hürriyet köşe yazarlarından Yalçın Bayer söz konusu araziyi kaleme aldı.

Antalya'da koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı!

Antalya’da Magydos Antik Kenti'nin bir bölümü yapılaşma nedeniyle koruma amaçlı arazi değiş tokuşu yapıldı.

O arazi sahiplerine kötü haber!

Özel çevre koruma bölgelerinde kullanma esaslarına aykırı hareket edenlere yönelik 80 bin 465 lira, sulak alanları doldurup, kurutarak arazi kazanmaya çalışanlara da 402 bin 385 lira ceza uygulanmasına karar verildi. 

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik düzenleme!

Sulama alanlarında tarım dışı amaçla arazi kullanımına yönelik yönetmelik hükmü değiştirildi. Zorunlu tarım dışı kullanımı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na bağlandı..

Toprak Koruma Kanunu çalışmaları mecliste konu oldu!

Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sarıbal sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e iletti.

Havza koruma sınırı yönetmeliği!

Havza, su ayrım çizgileriyle sınırlanmış, üzerine düşen yağış sularının yer altı ve yüzeysel olarak tek bir çıkış noktasına ulaştığı arazi parçası olarak biliniyor. İşte, havza koruma sınırı yönetmeliği!

Toprak koruma yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü esasları 31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte toprak koruma yönetmeliği 2015...

Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

15 Mayıs 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Yeter gelirli tarımsal arazi büyüklükleriyle ilgili hususlar açıklanıyor. Peki, yeter gelirli tarımsal arazi büyüklüğü nedir?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkında yayınlanan son duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkındaki duyuruyu bölge müdürlüklerine yolladı. İşte kanun uygulamaları hakkında dağıtılan duyurunun tam metni...

Miras kalan arazi nasıl satılır?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Hakkında Kanunda 15 Mayıs 2014 tarihinde değişiklikler yapıldı. Yapılan yeni düzenlemelere göre, miras kalan arazi nasıl satılır? İşte miras kalan arazi satışları...

Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki, tarım arazisi amaç dışında kullanılırsa ne olur? Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası nedir?

arazi koruma Haberi

arazi koruma

Kentte tarımla uğraşan üreticiler, özellikle hasat döneminde karga ve domuzun ürünlerine zarar vermemesi için ilginç bir yöntem geliştirdi. Piknik tüpüne yerleştirilen cihaz, yaklaşık 5 dakika arayla gaz sıkışması sonucu patlıyor. Tarım alanlarına gelen karga, domuz gibi yaban hayvanları, çıkan sesten dolayı bölgeden uzaklaşıyor.


Merkeze bağlı Oba köyünde çiftçilik yapan Alican Açkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karga ve domuzların tarlasına zarar verdiğini belirterek, çözümü piknik tüpü ile çalışan cihazda bulduğunu söyledi.


Yaban hayvanlarını korkutarak, ürünlerini koruduğunu anlatan Açkan, "Bıraktığım bu aletle yaban hayvanlarını korkutuyorum. Hayvanları öldürmek yerine bu yönteme başvurdum ve faydasını gördüm. Alete 'yalancı tabanca' ismini verdik. Bizim köyde bu cihazı iki kişi daha kullanıyor" diye konuştu.


Söz konusu cihazın zaman ayarlı olduğunu vurgulayan Açkan, şunları kaydetti:


"Ben burada çiftçilik işiyle uğraşıyorum. Her...