28 / 08 / 2024

Arazi vegisi 2. taksit ödemesi ödemeleri

Arazi vegisi 2. taksit ödemesi ödemeleri

1319 sayılı Emlak vergisi Kanunu gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan arsa, arazi, mesken ve işyeri sahipleri, emlak vergisi ödemek ile yükümlü oluyor. Peki, arazi vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Kocaeli ve Antalya'da 2 arsa, 2 konut ve 1 arazi satılıyor! 

Kocaeli ve Antalya'da 2 arsa, 2 konut ve 1 arazi satılıyor. Belediyeler satış tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar... 

Milli Emlak, iki şehirde Hazine’ye ait 22 adet gayrimenkulü satıyor

Milli Emlak, Düzce ve Siirt’de bulunan 20 adet arazi ve 2 adet kagir evi taksitle satıyor. Peki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? İşte satışla ilgili ayrıtılar…

Aydın, Denizli ve Ordu'da 5 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılacak! Milli Emlak arsa satışları Temmuz! 

Milli Emlak, Aydın, Denizli ve Ordu'daki 3 adet arsa ve arazi ile 2 adet kargir bina ve arsasını yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte satış tarihleri ve fiyatlar...

CHP'li Cumhur Uzun'dan 'Türkiye parselleniyor' tepkisi: Yabancılara 2.730 futbol sahası büyüklüğünde arazi satıldı!

CHP'li Milletvekili Cumhur Uzun, yabancılara satılan toplam konut ve arsa rakamlarını açıkladı. Yabancılara 2.730 futbol sahası büyüklüğünde arazi satıldığını söyleyen Uzun 'Türkiye parselleniyor' diyerek tepki gösterdi. 

Kocaeli ve Yalova'daki 5 konut, 2 arazi ve 6 arsa satılıyor! 

Belediyeler, Kocaeli ve Yalova'daki 5 konut, 2 arazi ve 6 arsayı satıyor. Peki iki şehirde satışa sunulan 13 adet gayrimenkulün fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Milli Emlak'tan Ankara ve 2 ilde daha satılık arazi!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve 2 ilde daha arazi satacak. Arazilerin satış ihaleleri 7 Şubat, 13 Şubat ve 15 Şubat tarihlerinde yapılacak.

İzmir ve 2 ilde daha KDV'den muaf arazi fırsatı! 55 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir ve 2 ilde daha KDV'den muaf arazi fırsatı sunuyor. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 55 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Çanakkale'de 2 arazi ile 1 arsa yüzde 20 indirimle satışa çıkıyor! KDV'den muaf gayrimenkul fırsatı! 

Çanakkale Milli Emlak, Çanakkale ili, Merkez ilçesinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı KDV'den muaf ve yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Çanakkale Merkez'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

O ilde 3 arazi ve 2 arsa satılacak! 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim!

Bitlis’te 24 ay taksit ve peşine yüzde 20 indirim fırsatıyla 3 arazi ve 2 arsa satılacak. Açık teklif usulüyle satılacak taşınmazların ihalesi 21 Kasım’da düzenlenecek.

4 ildeki 13 adet turizm imarlı arazi 373.2 milyon TL'ye satılıyor!

TOKİ, Adana, Aydın, Bursa ve İzmir'de yer alan 13 adet turizm imarlı araziyi 373.2 milyon TL toplam bedelle satıyor. İşte ayrıntılar... 

O ildeki 8 arazi ve 2 arsa 8 taksitle satılıyor! Gayrimenkul alacaklara müjde! 

Kastamonu Tosya Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Kastamonu ili, Tosya ilçesinde yer alan 8 arazi ve 2 arsayı 8 taksitle satıyor. Peki Kastamonu Tosya'daki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Milli Emlak o ildeki 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor! KDV'den muaf gayrimenkuller! 

İzmir Tire Milli Emlak Şefliği, İzmir ili, Tire ilçesi, Yeniçiftlik, Kürdüllü ve Akçaşehir mahallelerinde yer alan 2 adet arazi ile 1 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. KDV'den muaf gayrimenkuller için taksitle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki İzmir Tire'deki gayrimenkullerin fiyatları kaç TL?

Arazi vegisi 2. taksit ödemesi ödemeleri Haberi

Arazi vegisi 2. taksit ödemesi ödemeleri

Arazi vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar Emlak Vergisi hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor.Belediye sınırları içinde belediyece parsellenmiş arazi arsa sayılıyor.


Belediye sınırları içinde veya dışında bulunan parsellenmemiş araziden hangilerinin bu kanuna göre arsa sayılacağı Bakanlar Kurulu kararı ile belirleniyor. Aksine hüküm olmadıkça bu kanunun diğer maddelerinde yer alan arazi tabiri arsaları da kapsıyor.


Arazi Vergisini, arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa araziye malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir araziye paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelle sayılıyor.


Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor. Mülkiyeti ihtilaflı bulunan arazi için mutasarrıfı bulunmıyan kişiler tarafından ödenen Arazi Vergileri ihtilafın ödeme yapan aleyhine sonuçlanması halinde ihtilafla ilgili bulunanların karar tarihinden itibaren bir...